Dit recept voor gevulde paprika met kipfilet is voor 4-6 personen.
Zoals je weet ben ik groot fan van de kruiden van Green Gypsy. Ik heb ook heel veel lekkere recepten met de kruiden gemaakt die je op hun website kunt bewonderen (hieronder vind je link). Ze hebben sinds de kort 'The Royals' online staan. Dit zijn zoutloze kruidenmixen met een speciaal ingrediënt. Deze royal chicken geeft een heerlijk curry-achtige touch, zonder dat het pittig wordt.
Ze daagden iedereen uit op instagram om een lekker recept voor Halloween te maken. Dat hoef je tegen mij maar één keer te zeggen natuurlijk. Deze heerlijke gevulde paprika met kipfilet en spekjes zijn geweldig leuke gezonde monsters geworden. Hou je niet van paprika's je kunt dit recept ook zonder de paprika's eten, stop dan bij stap 6.
Dit recept voor gevulde paprika is niet alleen lactosevrij maar ook glutenvrij. Gebruik de kaas die jij verdragen kan. Zelf rasp ik altijd belegen kaas met suikers en koolhydraten op 0. Maar je kunt ook plantaardige kaas gebruiken, en als je Parmezaanse kaas kunt verdragen kun je die ook gebruiken. Lees hieronder de blog voor kaas eten met een lactose-intolerantie eens.

Bak de spekjes in de koekenpan.
Snij de bleekselderij, champignons en de lente-ui fijn. En voeg deze ook toe en bak even mee.
Snij de kipfilets door de helft. Kook de kipfilet ondertussen gaar in een kookpannetje met water, ongeveer 15-20 minuten. Haal ze voorzichtig uit het water, want ze zijn warm. En haal ze met 2 vorken uit elkaar.
Kook de zilvervliesrijst zoals beschreven staat op de verpakking. En laat vervolgens even uitlekken in een vergiet.
Voeg de tomatenpuree en de royal chicken kruiden toe aan de spekjes en groente. En roer even goed door.
Voeg als laatste de zilvervliesrijst en de stukjes kipfilet toe.
Verwarm de oven voor op 220 graden hetelucht (oventijd 15-20 minuten).
Snij de bovenkant van de paprika eraf. Hol hem voorzichtig uit met een mes. Was even af onder de kraan, snij er oogjes, een neus en een mond uit.
En vul met het mengsel. Verdeel er de zelf geraspte kaas of de plantaardige kaas overheen. Samen met nog een snufje van de royal chicken kruiden.
Bak ze ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
Geniet van je gezonde gevulde paprika monsters!

Green gypsy spices - Royal chicken/ Recepten
Kaas eten met een lactose-intolerantie
Ingrediënten
Aanwijzingen
Bak de spekjes in de koekenpan.
Snij de bleekselderij, champignons en de lente-ui fijn. En voeg deze ook toe en bak even mee.
Snij de kipfilets door de helft. Kook de kipfilet ondertussen gaar in een kookpannetje met water, ongeveer 15-20 minuten. Haal ze voorzichtig uit het water, want ze zijn warm. En haal ze met 2 vorken uit elkaar.
Kook de zilvervliesrijst zoals beschreven staat op de verpakking. En laat vervolgens even uitlekken in een vergiet.
Voeg de tomatenpuree en de royal chicken kruiden toe aan de spekjes en groente. En roer even goed door.
Voeg als laatste de zilvervliesrijst en de stukjes kipfilet toe.
Verwarm de oven voor op 220 graden hetelucht (oventijd 15-20 minuten).
Snij de bovenkant van de paprika eraf. Hol hem voorzichtig uit met een mes. Was even af onder de kraan, snij er oogjes, een neus en een mond uit.
En vul met het mengsel. Verdeel er de zelf geraspte kaas of de plantaardige kaas overheen. Samen met nog een snufje van de royal chicken kruiden.
Bak ze ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
Geniet van je gezonde gevulde paprika monsters!
