Wauw, wat ziet deze gevulde broodkrans er lekker en mooi uit. Gemaakt door Chantal Doremi. Bedankt dat je weer een heerlijk recept met ons wilde delen. Ik heb hem natuurlijk ook geprobeerd en deze ga ik zeker vaker maken. Verrukkelijk, en wat creatief verzonnen. Een keer eens wat anders dan een pizza met lactosevrije salami hihi.
*Fructosearm: Ben je ook gevoelig voor tarwe gebruik dan het speltdeeg van Tante Fanny, gebruik kipfilet zonder knoflook en laat de knoflookpoeder weg.
Rol de pizzadeeg uit op het papier waar het in ligt, leg de brede kant voor je en besmeer met de lactosevrije roomkaas.
Bestrooi alles met bieslook, peper, zout en knoflookpoeder.
Beleg daarna met de kipfilet en rol voorzichtig op en leg weer in het papier .
Leg 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd 20-25 minuten).
Haal het deeg uit de koelkast en snijd de rol in de lengte doormidden. En leg de strengen omhoog met de open kant naar boven. Ga de strengen in elkaar vlechten en werk de uiteinden goed in elkaar in een ovale cirkel.
Bestrijk met het ei en bak 20-25 minuten in de oven. En klaar is je heerlijke gevulde broodkrans. Eet smakelijk!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Rol de pizzadeeg uit op het papier waar het in ligt, leg de brede kant voor je en besmeer met de lactosevrije roomkaas.
Bestrooi alles met bieslook, peper, zout en knoflookpoeder.
Beleg daarna met de kipfilet en rol voorzichtig op en leg weer in het papier .
Leg 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd 20-25 minuten).
Haal het deeg uit de koelkast en snijd de rol in de lengte doormidden. En leg de strengen omhoog met de open kant naar boven. Ga de strengen in elkaar vlechten en werk de uiteinden goed in elkaar in een ovale cirkel.
Bestrijk met het ei en bak 20-25 minuten in de oven. En klaar is je heerlijke gevulde broodkrans. Eet smakelijk!