Dit recept voor geroosterde tomaten-paprikasoep is voor 6 personen.
Een soepje vind iedereen lekker. En ik weet zeker dat deze geroosterde tomaten-paprikasoep goed in de smaak gaat vallen. Wist jij dat als je de groente even een klein half uurtje roostert in de oven je een geweldige smaak krijgt? Ik deelde eerder deze maand al een geroosterde tomaten-wortelsoep, de link van het recept vind je onderaan. En vandaag heb ik een heerlijke variatie hierop. Ik heb een rode paprika gebruikt en lente-ui.
Een ideaal recept voor de Kerstdagen of als lunch op Nieuwjaarsdag, wat dacht je daarvan? Kun jij ook slecht knoflook verdragen? Haal deze nadat hij in de oven is geweest er tussenuit. Of laat weg.
De strooikaas maakt dit recept helemaal af, maar je kunt ook plantaardige kaas gebruiken als je geen strooikaas verdragen kan.

Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht (oventijd 25 minuten).
Halveer de tomaten. Snij je paprika en lente-ui fijn. Snij de knoflook tenen door helft.

Leg de tomaten met de vruchtvlees kant naar boven op een bakplaat. Leg de in stukken gesneden paprika, lente-ui en knoflook erbij.
Giet de olijfolie over de groenten heen en bestrooi ruim met zout en tijm.

Laat de groenten in ongeveer 25 minuten gaar worden in de oven.
Haal de bakplaat uit de oven en doe alle groenten inclusief het vocht in een kookpan. Vul aan met 400 ml water en breng dit aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten zachtjes koken.
Maak er met een staafmixer een gladde soep van. Als je hem nog te dik vind, voeg dan wat water toe.
Voeg de soepballetjes en vermicelli toe en kook de soep nog 10 minuten.
En voeg naar smaak nog wat peper en zout toe. En als finishing touch kun je de tomaten-paprikasoep afmaken met wat lactosevrije strooikaas en fijngesneden bieslook.




Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht (oventijd 25 minuten).
Halveer de tomaten. Snij je paprika en lente-ui fijn. Snij de knoflook tenen door helft.

Leg de tomaten met de vruchtvlees kant naar boven op een bakplaat. Leg de in stukken gesneden paprika, lente-ui en knoflook erbij.
Giet de olijfolie over de groenten heen en bestrooi ruim met zout en tijm.

Laat de groenten in ongeveer 25 minuten gaar worden in de oven.
Haal de bakplaat uit de oven en doe alle groenten inclusief het vocht in een kookpan. Vul aan met 400 ml water en breng dit aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten zachtjes koken.
Maak er met een staafmixer een gladde soep van. Als je hem nog te dik vind, voeg dan wat water toe.
Voeg de soepballetjes en vermicelli toe en kook de soep nog 10 minuten.
En voeg naar smaak nog wat peper en zout toe. En als finishing touch kun je de tomaten-paprikasoep afmaken met wat lactosevrije strooikaas en fijngesneden bieslook.



