Dit recept voor gemarineerde tempeh met dragon is voor 2 personen.
* In samenwerking met Kroonophetwerk, Callow fit en Silvo.
In de foodybox Pasen zaten weer een aantal geweldige producten! En er werd gevraagd om meer aandacht te besteden aan het kruid Dragon. Dit is trouwens een geweldige kruid, ik kende het nog niet en ruikt zo lekker! Je bent er fan van of juist niet.
Dragon is een kruid met groene langwerpige bladeren. Er bestaan twee soorten Dragon, de Franse en de Russische dragon. De Franse dragon heeft een zoete, aromatische en peperachtige anijs smaak, terwijl de Russische dragon een bittere, minder uitgesproken smaak heeft. Naast verse dragon is het ook in gedroogde vorm verkrijgbaar. De naam dragon is waarschijnlijk afgeleid van het Franse woord ‘estragon’, wat kleine draak betekent. Het verwijst naar de gelijkenis tussen de grillige vorm van de wortels van de dragon en de staart van een draak.
En ken jij het merk Callow fit al? Bewust eten zonder aan smaak in te leveren! Het kan met de sauzen en dressings van Callowfit. Stuk voor stuk rijk aan smaak en perfect van structuur. Zonder toegevoegde suikers, vetten, dierlijke ingrediënten, gluten en aspartaam. Of je nou fit, veganistisch, lactosevrij, caloriearm of volgens een dieet leeft, met Callowfit geniet je meer van wat je eet.
En nu het belangrijkste ingrediënt van dit recept: 'Tempeh'. Tempeh is een eiwitrijke plantaardige vleesvervanger, die per 100 gram ongeveer 17-19 gram eiwit bevat. Het is een goede bron van eiwit en andere voedingsstoffen, en het fermentatieproces maakt het ook nog eens beter verteerbaar.
Ga jij deze gemarineerde tempeh binnenkort ook eens maken? Laat het met weten!

Snij reepjes van de tempeh. , ruim 5 minuten bakken in olie. Dan saus toevoegen en even aanbakken en dan dragon erover
Doe en scheutje olijfolie in de koekenpan en bak de tempeh reepjes hier 5-8 minuten in.
Voeg dan de chilisaus, sojasaus en de dragon toe. En roer even goed door op laag vuur.
Top af met de sesamzaadjes en extra gedroogde dragon.




Kroonophetwerk
Callow fit
Silvo
Ingrediënten
Aanwijzingen
Snij reepjes van de tempeh. , ruim 5 minuten bakken in olie. Dan saus toevoegen en even aanbakken en dan dragon erover
Doe en scheutje olijfolie in de koekenpan en bak de tempeh reepjes hier 5-8 minuten in.
Voeg dan de chilisaus, sojasaus en de dragon toe. En roer even goed door op laag vuur.
Top af met de sesamzaadjes en extra gedroogde dragon.



