Gehaktballetjes lactosevrij

AuteurCorineMoeilijkheidsgraadBeginner

Dit zijn echt de aller lekkerste gehaktballetjes die ik ooit gegeten heb. Wij zijn er hier thuis allemaal dol op. Ze zijn super simpel om te maken, en ze smaken heerlijk bij aardappels en groente. Maar als borrelhapje doen ze het ook heel goed, met bijvoorbeeld een klodder mayonaise (of de light variant), kruidenketchup van Hela of mosterd. Gebruik plantaardige boter om in te bakken. Voeg op het einde nog een klein beetje water toe en breng aan de kook. Zo krijg je er ook nog een lekkere lactosevrije jus bij.
*Fructosearm: Ben je ook gevoelig voor tarwe gebruik dan glutenvrije paneermeel, let op de kruiden.

Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd30 minuten
 500 g half om half gehakt
 1 ei
 3 beschuiten (24 gram paneermeel)
 halve theel zout
 halve theel peper
 halve theel paprikapoeder
 halve theel nootmuskaat
 flinke snuf chilipoeder
 klontje wajang/plantenmargarine AH/ vloeibare plantaardige boter
 eventueel een scheutje water voor de jus
1

Doe het gehakt in een schaaltje. Zeef de beschuiten boven het gehakt, of gebruik het paneermeel. En voeg de kruiden en het ei toe.

2

Kneed alles goed door elkaar. En draai er gehaktballetjes van, net zo groot als jij wilt. Ik maak ze net zo groot als een walnoot, dat vinden wij het lekkerst.

3

Doe het klontje lactosevrije boter in de koekenpan of hapjespan en laat smelten.

4

Voeg de gehakballetjes toe, en bak er rondom er een lekker korstje aan. Eetsmakelijk!!

5

Voeg op het einde nog een klein beetje water toe en breng aan de kook. Zo krijg je er ook nog een lekkere lactosevrije jus bij.

Ingrediënten

 500 g half om half gehakt
 1 ei
 3 beschuiten (24 gram paneermeel)
 halve theel zout
 halve theel peper
 halve theel paprikapoeder
 halve theel nootmuskaat
 flinke snuf chilipoeder
 klontje wajang/plantenmargarine AH/ vloeibare plantaardige boter
 eventueel een scheutje water voor de jus

Aanwijzingen

1

Doe het gehakt in een schaaltje. Zeef de beschuiten boven het gehakt, of gebruik het paneermeel. En voeg de kruiden en het ei toe.

2

Kneed alles goed door elkaar. En draai er gehaktballetjes van, net zo groot als jij wilt. Ik maak ze net zo groot als een walnoot, dat vinden wij het lekkerst.

3

Doe het klontje lactosevrije boter in de koekenpan of hapjespan en laat smelten.

4

Voeg de gehakballetjes toe, en bak er rondom er een lekker korstje aan. Eetsmakelijk!!

5

Voeg op het einde nog een klein beetje water toe en breng aan de kook. Zo krijg je er ook nog een lekkere lactosevrije jus bij.

Gehaktballetjes lactosevrij