Dit recept is voor ongeveer 25 dadelballetjes met sesamzaad.
Serieus, dit is al jaren een echte verslaving! Ik probeer ze ook zeker 1 keer in de 2 weken te maken, zo ontzettend gek ben ik op dadelballetjes. Ze zijn ook nog eens super simpel om te maken, je hebt er wel een keukenmachine voor nodig.
Nou weet ik sinds kort dat er een verschil is tussen dadels. Ik haal ze meestal bij de Action of de supermarkt en deze zijn kleiner en harder. Medjoul dadels zijn omvangrijker, zachter en hebben een uitermate hoge smaak intensiteit vergeleken met andere soorten dadels. Vele andere varianten zijn vaak gekonfijt waardoor deze vaak kleiner en harder zijn. De teelt en oogst van de medjoul dadels is arbeidsintensiever dan gewone dadels. Nu heb je ook weer een leuk weetje geleerd op deze mooie dag!
Geniet van deze lactosevrije dadelballetjes met sesamzaad onbezorgd in plaats een koekje of stukje chocola bijvoorbeeld. Wedden dat je zoete trek hierdoor geremd wordt, en dat op een gezonde manier! Eet er 1 of 2 per keer.
Je kunt ze een week in de koelkast bewaren en nog langer in de vriezer. Maar bij mij redden ze dat allebei niet, hier zijn ze binnen een week wel op!

Doe gekookt water in een schaaltje en laat je dadels hier 10 minuten in wellen. Bij medjoul dadels hoeft dit niet, deze zijn zacht van zichzelf.
Doe de dadels in je keukenmachine en blend tot er zich een kleverige massa dadels vormt.
Doe de pindakaas, kokosrasp en de cacaopoeder bij de dadels en laat even draaien tot alles goed gemengd is.
Rol balletjes zo groot als een walnoot.
En rol als laatste nog even door de sesamzaadjes.

Serveer in een leuk schaaltje!



Ingrediënten
Aanwijzingen
Doe gekookt water in een schaaltje en laat je dadels hier 10 minuten in wellen. Bij medjoul dadels hoeft dit niet, deze zijn zacht van zichzelf.
Doe de dadels in je keukenmachine en blend tot er zich een kleverige massa dadels vormt.
Doe de pindakaas, kokosrasp en de cacaopoeder bij de dadels en laat even draaien tot alles goed gemengd is.
Rol balletjes zo groot als een walnoot.
En rol als laatste nog even door de sesamzaadjes.

Serveer in een leuk schaaltje!


