Dit recept voor couscoussalade met gegrilde asperges is voor 3-4 personen.
Couscous, misschien verbaasd het je maar heel veel mensen zijn er nog niet erg bekend mee. Daarentegen ben ik echt groot fan, maar at het de afgelopen tijd te weinig. Tegenwoordig ben ik het weer meer gaan eten, niet alleen omdat het snel is klaar gemaakt (even water aan de kook brengen, couscous toevoegen en even laten staan met de deksel op de pan, and that's it) maar ook omdat het zo voedzaam is! Ik gebruik altijd de volkoren durum variant van Jumbo met lekker veel vezels.
Ik mocht van Kroon op het werk, Nederlandse Asperge Centrum en wijnvoordeel weer aan de slag met de allereerste asperges! Elk jaar weer een feestje, en wat was het deze keer ook weer genieten zeg! Deze heerlijke couscoussalade met gegrilde asperges zijn een perfecte combi! De smaak van asperges ben ik in der loop der jaren steeds meer gaan waarderen, en er zijn de afgelopen jaren al heerlijke recepten mee ontwikkeld. Check de asperges met een krokant jasje, de traditionele asperges of met een asperges met een romige aspergesaus. Recepten vind je onderaan!
Zo ook nu ontdekte ik de dat ze gegrild ook echt verrukkelijk smaken, een heerlijke bite en de smaak is wat zachter viel me op. Echt een aanrader, ook kun je de asperges grillen op de bbq. Maar ik heb ze gegrild in een gril pan. Ideaal! Serveer er de couscoussalade bij en je hebt een heerlijke salade!
De asperge is een bijzonder streekproduct waar Limburg met recht trots op is. Wist jij dat er verschillende aspergeroutes zijn uitgezet waarbij je langs verschillende aspergevelden kunt fietsen? Wij zijn er een aantal jaar geleden op vakantie geweest, we hadden toen mooi weer en we zijn met een scooter door Limburg heen getuft, ook toen zag ik al veel borden met asperges te koop staan. Die fietsroute zou ik ook nog weleens willen fietsen!
Pesto zelf maken? Hieronder vind je het recept. Wil je liever gaan voor kant en klaar? Dat kan tegenwoordig ook, er zijn verschillende vegan varianten in de supermarkt verkrijgbaar. Zoals bij Albert Heijn & Jumbo.

Snijd ongeveer 1,5 cm van de onderkant van de asperges af.
Schil de asperges vervolgens met een aspergeschiller vanaf ongeveer 3 cm onder het kopje naar beneden. Doe dit overlappend, zodat er geen randje harde schil overblijft. Gebruik je een dunschiller? Schil dan twee keer helemaal rond.
Snij de asperges door de helft. En smeer ze met een behulp van een kwastje in met de groene vegan pesto.
Verhit een grillpan zonder olie en rooster de asperges aan twee kanten tot ze mooi gegrild zijn. De asperges laten vanzelf los, dan kun je ze omkeren. Dat duurt ongeveer 10 minuten. Test een klein stukje om het zeker te weten. Houd er rekening mee dat gegrilde asperges veel meer een bite hebben dan gekookte.
Kook de couscous zoals beschreven staat op de verpakking. En laat even staan.
Snij de dadels, komkommer en de geitenkaas of plantaardige feta fijn. En voeg toe aan de couscous en roer goed door samen met de gemengde noten.
Schep de couscous op een bord en verdeel de gegrilde asperges hier overheen.


En serveer er de heerlijke Jeffrey's Bay Sauvignon blanc wijn bij.

Cheerse!

Lactosevrije groene pesto - Lactosevrijeten
Lactosevrije asperges met een krokant jasje
Traditionele asperges maar dan lactosevrij
Lactosevrije asperges met een romige aspergesaus
Ingrediënten
Aanwijzingen
Snijd ongeveer 1,5 cm van de onderkant van de asperges af.
Schil de asperges vervolgens met een aspergeschiller vanaf ongeveer 3 cm onder het kopje naar beneden. Doe dit overlappend, zodat er geen randje harde schil overblijft. Gebruik je een dunschiller? Schil dan twee keer helemaal rond.
Snij de asperges door de helft. En smeer ze met een behulp van een kwastje in met de groene vegan pesto.
Verhit een grillpan zonder olie en rooster de asperges aan twee kanten tot ze mooi gegrild zijn. De asperges laten vanzelf los, dan kun je ze omkeren. Dat duurt ongeveer 10 minuten. Test een klein stukje om het zeker te weten. Houd er rekening mee dat gegrilde asperges veel meer een bite hebben dan gekookte.
Kook de couscous zoals beschreven staat op de verpakking. En laat even staan.
Snij de dadels, komkommer en de geitenkaas of plantaardige feta fijn. En voeg toe aan de couscous en roer goed door samen met de gemengde noten.
Schep de couscous op een bord en verdeel de gegrilde asperges hier overheen.


En serveer er de heerlijke Jeffrey's Bay Sauvignon blanc wijn bij.

Cheerse!
