Dit recept voor de heerlijke chocoladetaart met dadels en cashewnoten is voor 12 stukjes.
Een gezondere chocoladetaart wilt toch iedereen. Ik maakte eerder al de chocoladetaart van Zonderzooi. Ik vond de bodem nog niet geweldig, dus stuitte ik op een recept van de Albertheijn waar ze een dadelbodem met cashewnoten en een snufje zout gebruikten. Dus deze 2 recepten heb ik gecombineerd! En het is een geweldig lekkere taart geworden. Ik gebruikt de chocola van Céreal, zonder toegevoegde suiker. Deze zat in de foodybox van Kroonophetwerk, maar voor de taart heb ik weer nieuwe repen gekocht want deze andere reep is op gegaan in de andere taart die ik probeerde.
Sinds kort ben ik gewichtconsulent, en bied is groepsessies aan. En voor de extra motivatie en omdat ik het zo leuk vind om in de keuken te staan maak ik sinds kort ook tussendoortjes. En op deze gezondere lactosevrije chocoladetaart kreeg ik alleen maar positieve reacties.
Ben je op zoek naar een lactosevrije chocoladetaart met pure chocola en slagroom die simpel te maken is? Link hiervan vind je onderaan van dit recept.

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Ontpit eventueel de dadels en doe ze met de cashewnoten en het zout in de kom van de keukenmachine. Maal fijn.
Verdeel het mengsel gelijkmatig over de springvorm. Zorg dat je een randje omhoog zet. Zodat het chocolademengsel er straks goed tussen blijft liggen. En duw aan met de bolle kant van een lepel. Zet tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de kokosmelk in een pannetje en voeg de kaneel toe. Roer goed door elkaar.
Hak de pure chocolade in stukken met een scherp mes.
Doe de kokosmelk met kaneel en de pure chocolade samen in de keukenmachine of blender en mix in een paar minuten tot een romig chocolademengsel. Laat 5 minuten afkoelen en giet dit daarna over de bodem van de vorm.
Zet de taart in de koelkast en laat deze minimaal 3 uur (of een hele nacht) opstijven. Garneer de taart voor het serveren met verse frambozen en munt.



Kokosmelk fairtrade
Zonder zooi
Cereal
Lactosevrije Chocoladetaart - Lactosevrijeten
Ingrediënten
Aanwijzingen
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Ontpit eventueel de dadels en doe ze met de cashewnoten en het zout in de kom van de keukenmachine. Maal fijn.
Verdeel het mengsel gelijkmatig over de springvorm. Zorg dat je een randje omhoog zet. Zodat het chocolademengsel er straks goed tussen blijft liggen. En duw aan met de bolle kant van een lepel. Zet tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de kokosmelk in een pannetje en voeg de kaneel toe. Roer goed door elkaar.
Hak de pure chocolade in stukken met een scherp mes.
Doe de kokosmelk met kaneel en de pure chocolade samen in de keukenmachine of blender en mix in een paar minuten tot een romig chocolademengsel. Laat 5 minuten afkoelen en giet dit daarna over de bodem van de vorm.
Zet de taart in de koelkast en laat deze minimaal 3 uur (of een hele nacht) opstijven. Garneer de taart voor het serveren met verse frambozen en munt.


