Cactus & Appelijs Slimpie | Lactosevrijeten

AuteurCorineMoeilijkheidsgraadBeginner

Dit recept voor Cactus & Appelijs is voor 10 bolletjes ijs.

Het is April, maar het lekkere zonnige weer is helaas nog ver te zoeken. Hopelijk komt het mooie weer snel onze kant op, al die regen zijn we inmiddels wel goed zat hè? Maar ach we kunnen nog uren over het weer praten, laten we het eens hebben over dit heerlijke ijs. Ik kreeg deze nieuwe smaak Cactus & Appel van slimpie toegestuurd en heb er heerlijk lactosevrij ijs mee gemaakt. Dit kun je natuurlijk ook gewoon op een druiligere dag eten, niks mis mee hoor. Je waant je dan echt even in Mexico met deze prikkelende combi van exotische cactus en sappige appel. Wat spikkels eroverheen en genieten maar!

De Continental Bakeries Oublie Hoorntjes zijn verkrijgbaar bij Jumbo en zijn lactosevrij. Ook galetten wafels kun je gebruiken om je ijs bijvoorbeeld tussen te doen. Of serveer het Cactus & appelijs in suikerschelpen van Jos Poell.

Een aantal jaar geleden zag ik dit recept al voorbij komen en kwam ik erachter dat je heel gemakkelijk met limonadesiroop verrukkelijk ijs kunt maken. Hieronder het recept voor ijsthee ijs!

Waan jij je ook even in Mexico met deze Cactus & Appelijs?

cactus & appelijs
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd5 uurTotale tijd5 uur 10 minuten
 300 ml lactosevrije slagroom MinusL (0.1g/100g)/Alpro
 1 zakje klopfix Dr. Oetker
 175 g gecondenseerde kokosmelk Nature's Charm
 150 ml Cactus en Appel siroop Slimpie
 spikkels Dr. Oetker
1

Doe de 4 ingrediënten voor het ijs in een kom en mix tot het geheel goed opgeklopt is. Dit duurt een paar minuten.

2

Doe het mengsel in een bak met deksel en zet het minstens 5 uur in de vriezer.

3

Serveer het ijs in de suikerschelpen van Jos Poëll samen met wat fruit en spuit er een toefje lactosevrije slagroom op en garneer het met de spikkels van Dr. Oetker.

cactus & appelijs

4

cactus & appelijs

5

cactus & appelijs

6


Lactosevrije Groene ijsthee ijs

Ingrediënten

 300 ml lactosevrije slagroom MinusL (0.1g/100g)/Alpro
 1 zakje klopfix Dr. Oetker
 175 g gecondenseerde kokosmelk Nature's Charm
 150 ml Cactus en Appel siroop Slimpie
 spikkels Dr. Oetker

Aanwijzingen

1

Doe de 4 ingrediënten voor het ijs in een kom en mix tot het geheel goed opgeklopt is. Dit duurt een paar minuten.

2

Doe het mengsel in een bak met deksel en zet het minstens 5 uur in de vriezer.

3

Serveer het ijs in de suikerschelpen van Jos Poëll samen met wat fruit en spuit er een toefje lactosevrije slagroom op en garneer het met de spikkels van Dr. Oetker.

cactus & appelijs

4

cactus & appelijs

5

cactus & appelijs

6

Cactus & Appelijs Slimpie | Lactosevrijeten

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *