Bokkenpotentaart met chocolade pudding lactosevrij

AuteurCorineMoeilijkheidsgraadBeginner

Dit recept is in samenwerking met Jos Poell, dit recept is goed voor 6-8 stukjes bokkenpotentaart.

We hebben weer een super simpel taartje voor jullie. Deze keer heb ik de taartbodem van Jos Poell (kan sporen van melk bevatten) weer gebruikt. Jullie hadden dit recept nog van me tegoed. Ik heb deze nu voor de tweede keer gemaakt, want de eerste keer kwam ik niet goed met de verhoudingen uit. Maar nu klopt dit recept als een bus. En deze lactosevrije bokkenpotentaart valt hier ontzettend goed in de smaak. Het is een hoog taartje dus hij is geschikt voor 6-8 personen. Dat ligt eraan hoe groot jij de stukken snijd.

Ik gebruikte de kloppudding van Dr. Oetker. Deze heb je normaal al in een minuut geklopt, maar omdat we maar een klein beetje poeder en lactosevrije slagroom ipv melk gebruiken moet je nog korter mixen. Let op dat de pudding niet te stijf wordt. De bokkenpoten vind je bij de Albert Heijn net zoals de taartbodem. De aardbeien kwamen uit eigen tuin. Wat een feestje hè?

Deze inspiratie had ik weer van een nichtje van mij. Zij vertelde dat ze altijd de vanille kloppudding gebruikte, helaas voor ons deze bevat melk dus ook lactose. Ik ging naar een vervanger op zoek en ik kwam al snel uit op deze chocolade smaak. En ook de gewone bokkenpootjes bevatten veelal lactose, en toen stuitte ik op deze grote bokkenpoten van de Albert Heijn. Het is echt een verrukkelijk taartje geworden. En ook deze kan iedereen weer maken, want het is weer een super simpel recept. Geen smoesjes meer dus omdat je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Let er wel op dat hij even een kwartiertje op moet stijven in de koelkast.

bokkenpotentaart
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd30 minuten
 1 taartbodem Jos Poell (kan melk bevatten)
 20 g Dr. Oetker chocolade kloppudding 1 minuut
 250 g slagroom MinusL/ Alpro
 2 bokkenpoten AH (kan melk/lactose bevatten)
 1 eetl suiker
 half zakje klopfix
 70 g aardbeien
 handje nougatine
1

Doe de helft van de lactosevrije slagrooom (125 gram) in een kom. En voeg de kloppudding toe. Mix alles heel kort door elkaar met de mixer. Ongeveer 20-30 seconden. Let op dat hij niet te stijf te wordt.

2

Leg de taartbodem op een mooi bord. En schep de kloppudding hierin met een spatel.

3

Verkruimel de bokkenpoten met je handen over de chocoladepudding heen.

4

Was de aardbeien, haal de kroontjes er vanaf en snij ze in partjes. Verdeel de aardbeien over de bokkenpoten.

5

Zorg dat de lactosevrije slagroom goed koud is. Doe de andere helft van de slagroom (125 gram), klop-fix en de suiker in een kom. Mix deze stijf met de mixer. Als je je kom om kunt draaien en de slagroom valt er niet uit is deze stijf genoeg.

6

Doe de slagroom in een spuitzak en spuit mooie toeven op de chocolade bokkenpotentaart.

7

Verdeel de nougatine over de slagroom en laat een kwartiertje opstijven in de koelkast.

bokkenpotentaart

8

Serveer de taart bij een lekker bakje koffie of thee.

9

bokkenpotentaart

10

bokkenpotentaart

11

Een heerlijke lactosevrije bokkenpotentaart met aardbeien en chocolade pudding. Deze taart scoort goed op elk feestje!


Taartbodem - JosPoell.com
Bokkenpoten (kan melk/lactose bevatten) - Albert Heijn
Dr. Oetker kloppudding - Albert Heijn
Taartbodem met lactosevrije slagroom en vlaaivulling - Lactosevrijeten

 

Ingrediënten

 1 taartbodem Jos Poell (kan melk bevatten)
 20 g Dr. Oetker chocolade kloppudding 1 minuut
 250 g slagroom MinusL/ Alpro
 2 bokkenpoten AH (kan melk/lactose bevatten)
 1 eetl suiker
 half zakje klopfix
 70 g aardbeien
 handje nougatine

Aanwijzingen

1

Doe de helft van de lactosevrije slagrooom (125 gram) in een kom. En voeg de kloppudding toe. Mix alles heel kort door elkaar met de mixer. Ongeveer 20-30 seconden. Let op dat hij niet te stijf te wordt.

2

Leg de taartbodem op een mooi bord. En schep de kloppudding hierin met een spatel.

3

Verkruimel de bokkenpoten met je handen over de chocoladepudding heen.

4

Was de aardbeien, haal de kroontjes er vanaf en snij ze in partjes. Verdeel de aardbeien over de bokkenpoten.

5

Zorg dat de lactosevrije slagroom goed koud is. Doe de andere helft van de slagroom (125 gram), klop-fix en de suiker in een kom. Mix deze stijf met de mixer. Als je je kom om kunt draaien en de slagroom valt er niet uit is deze stijf genoeg.

6

Doe de slagroom in een spuitzak en spuit mooie toeven op de chocolade bokkenpotentaart.

7

Verdeel de nougatine over de slagroom en laat een kwartiertje opstijven in de koelkast.

bokkenpotentaart

8

Serveer de taart bij een lekker bakje koffie of thee.

9

bokkenpotentaart

10

bokkenpotentaart

11

Een heerlijke lactosevrije bokkenpotentaart met aardbeien en chocolade pudding. Deze taart scoort goed op elk feestje!

Bokkenpotentaart met chocolade pudding lactosevrij