Deze aardappelwaaiers zijn zo lekker. Er komt een heerlijk knapperig korstje op in de oven. Ik wissel nog weleens af met de kruiden. In het recept staat oregano maar met bijvoorbeeld rozemarijn is het ook heel erg lekker. Dan krijg je net weer een andere smaak eraan. Ik maak ze nog weleens thuis. Omdat wij toch altijd aardappels in huis hebben. Dan maak ik ze een uurtje van te voren klaar. En zet ze dan in de oven. Dan kan ik tussendoor mooi nog een beetje rommelen. Dat vind ik nou altijd zo fijn aan oven recepten. Serveer er een lekkere salade bij en een stukje vlees of vis. Je kunt ze tegenwoordig ook kant en klaar in de winkel kopen. Dan hoef je er helemaal niks meer aan te doen.
*Fructosearm: Let op de hoeveelheid kruiden.
Verwarm de oven voor op 220 graden hete lucht (oventijd ongeveer 45 minuten).
Was en boen de aardappels goed schoon. Snij oneffenheden weg.
Snij de aardappels diep in, niet helemaal doorsnijden zodat de aardappel heel blijft aan de onderkant.
Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg de aardappelwaaiers met de ingesneden kant omhoog. Besprenkel met de olijfolie en strooi er de zout, peper en de oregano (of rozemarijn) overheen.

Zet ze voor ongeveer 45 minuten in de oven. Serveer de aardappelwaaiers op een mooie schaal.

Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 220 graden hete lucht (oventijd ongeveer 45 minuten).
Was en boen de aardappels goed schoon. Snij oneffenheden weg.
Snij de aardappels diep in, niet helemaal doorsnijden zodat de aardappel heel blijft aan de onderkant.
Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg de aardappelwaaiers met de ingesneden kant omhoog. Besprenkel met de olijfolie en strooi er de zout, peper en de oregano (of rozemarijn) overheen.

Zet ze voor ongeveer 45 minuten in de oven. Serveer de aardappelwaaiers op een mooie schaal.
