Dit recept is in samenwerking met Verse oogst en Kroon op het werk.
Dit recept voor Chinese aubergine met plantaardige feta is voor 2 personen.
De Chinese aubergine is het dunne, lichtpaarse zusje van de bij ons bekendere plompe, donkerpaarse aubergine. Het velletje van deze dunne, lange aubergine is dunner en dus zachter. Deze aubergines hebben over het algemeen wat minder pitjes en omdat het de pitjes zijn die een aubergine bitter maken smaakt deze aubergine dus zachter, delicater. Dit is niet de officiële naam, want ze kennen deze variant ook in andere delen van Azië.
Hoe te gebruiken?
In tegenstelling tot een gewone aubergine, hoef je deze aubergine voor gebruik niet met zout te bestrooien om de bitterheid weg te nemen. Verder is het gebruik hetzelfde. 
Kun jij geen Parmezaanse kaas verdragen? Gebruik dan plantaardige geraspte kaas. Ik hieronder een link gedeeld waar je alles kunt lezen over kaas eten met een lactose intolerantie.
Ik maakte deze heerlijke Chinese aubergine met plantaardige feta uit de oven! Serveer er aardappeltjes en een lekker stukje (vegetarisch) vlees of vis bij en aanvallen maar! Ik vind de smaak nog lekkerder dan de normale aubergine omdat hij minder bitter is.

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd 25-30 minuten).
Vet een ovenschaal in met wat truffelolie doormiddel van een kwastje.
Was de Chinese aubergine en snij in de lengte doormidden. Maak er kruislings inkepingen in het vruchtvlees in met een scherp mes. En leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
Sprenkel daar de truffelolie overheen en verdeel er de Parmezaanse kaas, pijnboompitten, zout, peper, Italiaanse kruiden en komijnpoeder overheen.
Snij de paprika in reepjes en verdeel over de over de aubergine.
Zet de ovenschaal voor ongeveer 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de Chinese aubergine uit de oven en verkruimel met je handen de plantaardige feta eroverheen.
Eetsmakelijk!!!


Verse oogst
Kroonophetwerk
Kaas eten met een lactose intolerantie
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd 25-30 minuten).
Vet een ovenschaal in met wat truffelolie doormiddel van een kwastje.
Was de Chinese aubergine en snij in de lengte doormidden. Maak er kruislings inkepingen in het vruchtvlees in met een scherp mes. En leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
Sprenkel daar de truffelolie overheen en verdeel er de Parmezaanse kaas, pijnboompitten, zout, peper, Italiaanse kruiden en komijnpoeder overheen.
Snij de paprika in reepjes en verdeel over de over de aubergine.
Zet de ovenschaal voor ongeveer 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de Chinese aubergine uit de oven en verkruimel met je handen de plantaardige feta eroverheen.
Eetsmakelijk!!!


