Dit recept voor gepaneerde asperges uit de airfryer is voor 2 personen.
Ben jij ook zo dol op asperges? Ze zijn maar een korte periode verkrijgbaar, en dan genieten wij er altijd volop van. Ik vind het leuk om ze op verschillende manieren klaar te maken. Kijk onder dit recept eens naar alle andere lactosevrije recepten die ik al met jullie deelde.
Deze keer ga ik geen schnitzels paneren maar asperges. Het werkt hetzelfde en deze gepaneerde asperges zijn zo ontzettend lekker. Ik maakte er een dip van mayonaise en chilisaus bij. Echt even genieten.
Ken jij het nieuwe tafelgoud van verstegen al? Het is een heerlijke combinatie van specerijen, kruiden, groenten, zeezout en miso, speciaal ontwikkeld als vervanging van zout. Zo eet je bewust minder zout.
Deze asperges kreeg ik van het aspergecentrum en Kroon op het werk.

Snijd ongeveer 1,5 cm van de onderkant van de asperges af en leg ze 30 minuten in koud water. Hierdoor kunnen ze zich volzuigen met water en zijn ze makkelijker te schillen.
Schil de asperges vervolgens met een aspergeschiller vanaf ongeveer 3 cm onder het kopje naar beneden. Doe dit overlappend, zodat er geen randje harde schil overblijft. Gebruik je een dunschiller? Schil dan twee keer helemaal rond.
Leg de geschilde asperges in ruim koud water, voeg er een snufje tafelgoud aan toe en breng het water aan de kook.

Laat de asperges 5 minuten zachtjes door koken. Neem daarna de asperges van het vuur en laat ze nog even 10 minuten met gesloten deksel doorgaren.
Verwarm de airfyer voor op 180 graden.
Zet 3 diepe borden klaar. Doe in het ene bord de bloem, het andere de paneermeel en klop in het andere bord het ei los met een vork.

Haal nu de asperges eerst door de bloem dan door het ei en vervolgens door het paneermeel.
Leg ze voorzichtig in het mandje van de airfyer en bak zin in ongeveer 8 minuten gaar in een voorverwarmde oven.

Meng de mayonaise met de chilisaus en voeg een snuf grof zeezout toe.
Schenk er een heerlijk glaasje Casa Safra Verdejo bij die perfect smaakt bij de asperges en dippen maar!



Recepten met asperges - Lactosevrijeten
Kroon op het werk
Het aspergecentrum
Tafelgoud - Verstegen
Wijnvoordeel -Casa Safra
Ingrediënten
Aanwijzingen
Snijd ongeveer 1,5 cm van de onderkant van de asperges af en leg ze 30 minuten in koud water. Hierdoor kunnen ze zich volzuigen met water en zijn ze makkelijker te schillen.
Schil de asperges vervolgens met een aspergeschiller vanaf ongeveer 3 cm onder het kopje naar beneden. Doe dit overlappend, zodat er geen randje harde schil overblijft. Gebruik je een dunschiller? Schil dan twee keer helemaal rond.
Leg de geschilde asperges in ruim koud water, voeg er een snufje tafelgoud aan toe en breng het water aan de kook.

Laat de asperges 5 minuten zachtjes door koken. Neem daarna de asperges van het vuur en laat ze nog even 10 minuten met gesloten deksel doorgaren.
Verwarm de airfyer voor op 180 graden.
Zet 3 diepe borden klaar. Doe in het ene bord de bloem, het andere de paneermeel en klop in het andere bord het ei los met een vork.

Haal nu de asperges eerst door de bloem dan door het ei en vervolgens door het paneermeel.
Leg ze voorzichtig in het mandje van de airfyer en bak zin in ongeveer 8 minuten gaar in een voorverwarmde oven.

Meng de mayonaise met de chilisaus en voeg een snuf grof zeezout toe.
Schenk er een heerlijk glaasje Casa Safra Verdejo bij die perfect smaakt bij de asperges en dippen maar!


