Dit recept voor andijviestamppot kan ik dromen. Die staat hier best vaak op tafel. De stamppot maak ik dan op Maandagavond. Zodat we die Dinsdag er ook nog mooi van kunnen eten. Ik hou van koken maar als het makkelijk kan gaan we niks moeilijk lopen doen toch? En vaak bak ik er de tweede dag nog een stukje lekker vlees bij. Wist je dat andijvie heel het jaar door verkrijgbaar is in de winkels? De stamppot heb ik ook weleens zonder spekjes gemaakt maar wij vinden dat deze echt niet kunnen ontbreken. Wij gebruiken altijd kruimige aardappels want die vallen sneller uit elkaar en dat maakt de stamppot zo lekker.
*Fructosearm: Laat de walnoten weg.
Schil de aardappels, en doe ze in ruim water. Voeg een snufje zout toe. Breng het water aan de kook. En laat ruim 20 minuten koken.

Bak nu de spekjes in een koekenpan.

Snij de andijvie fijn in reepjes of gebruik kant en klare gesneden andijvie.

Giet de aardappels af en laat even uitlekken in een zeef. Doe de aardappels terug in de pan en voeg de kookroom, kruiden en de andijvie toe.
Stamp alles goed door elkaar. Voeg als laatste de spekjes en de walnoten toe aan de andijviestamppot. En stamp alles nog even goed door.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Schil de aardappels, en doe ze in ruim water. Voeg een snufje zout toe. Breng het water aan de kook. En laat ruim 20 minuten koken.

Bak nu de spekjes in een koekenpan.

Snij de andijvie fijn in reepjes of gebruik kant en klare gesneden andijvie.

Giet de aardappels af en laat even uitlekken in een zeef. Doe de aardappels terug in de pan en voeg de kookroom, kruiden en de andijvie toe.
Stamp alles goed door elkaar. Voeg als laatste de spekjes en de walnoten toe aan de andijviestamppot. En stamp alles nog even goed door.