Dit recept is voor frambozen bananenbrood met green juice is voor ongeveer 10 plakken.
Ik heb weer een nieuw recept voor een lekker lactosevrij bananenbrood. Ik zal je eens uitleggen hoe dit recept is ontstaan. Ik heb sinds een paar jaar eigen frambozen in de tuin, en dit jaar heb ik er zo ontzettend veel. Ik vind het niet erg want ik knal ze in mijn smoothies, ontbijtjes en nu ook in dit bananenbrood. Ben jij ook zo gek op frambozen? Ik koop niet zo vaak verse frambozen omdat ik ze best duur vind, maar nu uit mijn tuintje kan ik er geen genoeg van krijgen. En uit de diepvries zijn ze ook een stuk voordeliger.
Ik heb weer een leuke twist bedacht voor een lekker bananenbrood. Hij is niet zo zoet, maar wel ontzettend lekker en gezond. Ik heb ook wat Green juice toegevoegd. Lees er in de review alles over, link vind je hiervan onderaan. Ik heb hier veel meer energie door gekregen en ik heb baad van de probiotica die erin zit. En ik merk als ik als tussendoortje een plak van dit frambozen bananenbrood neem ik er ook weer even tegenaan kan. Heb je nu geen green juice in huis? Geen probleem, je kunt hem ook zonder maken.
Laat hem goed afkoelen als hij uit de oven komt en snij hem dan in 10 plakken. Ik heb deze per 2 verpakt en ingevroren. Zo kan ik er een klein weekje van genieten en dan is het weer hoog tijd om er weer één te bakken.

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 55-60 minuten).
Prak de bananen met een vork fijn.

Meng de bananen met de rozijnen in een kom.

Meng de speltmeel, speltbloem en de bakpoeder met elkaar in een andere kom.

Meng nu alles in 3 etappes goed door elkaar.

En voeg als laatste de plantaardige melk, 50 gram frambozen en de green juice toe. Roer het tot een mooi stevig beslag.

Bedek een cakevorm met bakpapier of vet in met olie of bakspray.
Schep het bananenmengsel in de cakevorm.
Haal de andere 50 gram frambozen door de bloem zodat niet straks niet zakken in de cake. En duw een beetje in het frambozen bananenbrood en verdeel de pecannoten eroverheen.

En bak het frambozen bananenbrood in ongeveer 55-60 minuten gaar in de voorverwarmde oven.




Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 55-60 minuten).
Prak de bananen met een vork fijn.

Meng de bananen met de rozijnen in een kom.

Meng de speltmeel, speltbloem en de bakpoeder met elkaar in een andere kom.

Meng nu alles in 3 etappes goed door elkaar.

En voeg als laatste de plantaardige melk, 50 gram frambozen en de green juice toe. Roer het tot een mooi stevig beslag.

Bedek een cakevorm met bakpapier of vet in met olie of bakspray.
Schep het bananenmengsel in de cakevorm.
Haal de andere 50 gram frambozen door de bloem zodat niet straks niet zakken in de cake. En duw een beetje in het frambozen bananenbrood en verdeel de pecannoten eroverheen.

En bak het frambozen bananenbrood in ongeveer 55-60 minuten gaar in de voorverwarmde oven.



