Dit recept is voor 2 personen en het is in samenwerking met Boereland Greens.
We hebben op de valreep nog een lekker recept voor het ontbijt of voor de lunch. En deze is speciaal voor Vaderdag gemaakt. Want ja het is morgen alweer vaderdag. Kun jij brie verdragen? Ik dacht al die tijd dat het niet ging, en vond het doodeng om het uit te proberen. Maar er ging toch een wereld voor me open toen ik ontdekte dat ook bij sommige van deze witschimmelkazen de koolhydraten en suikers op 0 staan. Ik kan er niet teveel van op maar een paar stukjes zoals in dit recept lukt het wel. Zo fijn want ik ben echt gek op brie. Test het voor jezelf uit, het is bij iedereen weer anders.
De microgroenten komen in Nederhemert vandaan, en dat is hier vlakbij. Ik maakte kennis met deze microgroenten doordat ze bij de Boederijwinkel in ons dorp lagen. En het is lekker om je receptje mee op te pimpen, het geeft zoveel meer smaak aan je gerecht en het is super gezond. Je kunt er ook een abonnement op nemen.
Hieronder vind je nog een recept voor een lekkere lactosevrije omelet. Deze vulde ik met een veganistische vervanger voor feta. Ook een aanradertje kan ik je vertellen.

Klop de eieren met de zout en peper in een kommetje los met een garde.
Verhit de olie in een koekenpan.
Giet de helft van de losgeklopte eieren in de koekenpan en 'wals' de koekenpan even zodat het ei goed verspreid in de pan.

Zodra hij gestold is kun je hem voorzichtig omdraaien met een spatel.

Beleg aan één zijde met de brie en bak nog even kort mee zodat hij een klein beetje smelt.
Snij de cherrytomaatjes in vieren. Leg de omelet op een bord en beleg met de cherrytomaatjes en de microgroenten.
Vouw de omelet voorzichtig dubbel maar niet helemaal dicht en serveer op een mooi bord. En bak de andere nu op dezelfde manier. En leg deze ook op een mooi bord.

Eetsmakelijk!


Omelet gevuld met Greek White en spinazie - Lactosevrijeten.nl
Microgroenten - Boerelandgreens.nl
AH romige brie - Albert Heijn.nl
Ingrediënten
Aanwijzingen
Klop de eieren met de zout en peper in een kommetje los met een garde.
Verhit de olie in een koekenpan.
Giet de helft van de losgeklopte eieren in de koekenpan en 'wals' de koekenpan even zodat het ei goed verspreid in de pan.

Zodra hij gestold is kun je hem voorzichtig omdraaien met een spatel.

Beleg aan één zijde met de brie en bak nog even kort mee zodat hij een klein beetje smelt.
Snij de cherrytomaatjes in vieren. Leg de omelet op een bord en beleg met de cherrytomaatjes en de microgroenten.
Vouw de omelet voorzichtig dubbel maar niet helemaal dicht en serveer op een mooi bord. En bak de andere nu op dezelfde manier. En leg deze ook op een mooi bord.

Eetsmakelijk!

