Walnotenpesto met rucola lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Deze walnotenpesto met rucola is eens een keer wat anders. Ik heb hem gebruikt voor mijn recept mie met biefstukstukjes (deze komt ook snel online). Maar op een stokbroodje is de pesto ook heerlijk.

Ik heb zelf mijn walnoten gekraakt, wij hebben nog zo'n grote voorraad liggen dus dan vind ik het zonde om ze te kopen. Je kan de rucola ook heel makkelijk vervangen voor basilicum dat heb ik ook al weleens gedaan. Dan krijg je nog een sterkere smaak aan je pesto.

*Fructosearm: Laat de knoflook weg en kijk voor jezelf hoeveel kruiden je verdragen kan.

Voorbereidingstijd10 minutenTotale tijd10 minuten

 40 g rucola
 1 teentje knoflook
 4 eetl walnoten
 4 eetl Parmezaanse kaas (of andere kaas die jij verdagen kan)
 3 -4 eetl olijfolie/zonnebloemolie
 snufje zout
 snufje peper

1

Was de rucola af, kraak eventueel zelf je walnoten en pers de knoflook uit.

2

Doe alles in de hak-of keukenmachine en maak het fijn.

3

En nu heb je je eigen gemaakte walnotenpesto met rucola.

Ingredienten

 40 g rucola
 1 teentje knoflook
 4 eetl walnoten
 4 eetl Parmezaanse kaas (of andere kaas die jij verdagen kan)
 3 -4 eetl olijfolie/zonnebloemolie
 snufje zout
 snufje peper

Stappen

1

Was de rucola af, kraak eventueel zelf je walnoten en pers de knoflook uit.

2

Doe alles in de hak-of keukenmachine en maak het fijn.

3

En nu heb je je eigen gemaakte walnotenpesto met rucola.

Walnotenpesto met rucola lactosevrij