Pasteitje met champignonragout lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 4 personen.
Dacht jij dat je geen champignonragout meer kon eten met een lactoseintolerantie? Dan heb je het mis. Laatst zag ik een blikje ragout van Consenza bij de Albert Heijn, deze is gluten-en lactosevrij. Ik heb hem zelf niet geprobeerd. Omdat ik dit recept altijd maak, het is niet moeilijk en ook nog eens heel erg lekker. De ragout bakjes van Jos Poell zijn lactosevrij. Maar je kunt ze ook zelf maken met lactosevrije bladerdeeg. En ook nog een leuke tip, voeg wat gekookte kipfilet stukjes toe. Snij de kipfilet door tweeën en kook in ongeveer 20 minuten gaar. Trek ze met een vork uit elkaar en voeg naar smaak wat kip toe. Heb je nog wat ragout over? Dat is ook heerlijk voor een sneetje op lactosevrij brood, zo kun je er nog heerlijk van genieten!
*Fructosearm: Kijk voor jezelf hoeveel champignons, kruiden en bouillon je verdragen kan. Ben je ook gevoelig voor tarwe gebruik dan speltbloem.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd15 minutenTotale tijd25 minuten

 250 g champignons
 40 g plantaardige boter wajang/plantenmargarine AH
 40 g bloem
 400 ml water
 1 blokje kippenbouillon Jumbo, Maggi (kan sporen van melk bevatten)
 snufje nootmuskaat
 snufje peper
 1 eetl verse/gedroogde peterselie + extra voor garnering
 1 pak pasteibakjes Maitre Patissier (kan melk bevatten), Jos Poell (kan sporen van melk bevatten) (4 stuks)

1

Bak de ragoutbakjes af in de oven en volg de instructies op de verpakking.

2

Was de champignons of borstel ze schoon. Snij ze in schijfjes.

3

Laat de boter smelten in de pan, en doe de helft van de gesneden champignons erbij.

4

Bak dit kort, en strooi de bloem erover heen. Nu maak je een roux. Roer heel goed door, en zet het vuur zachtjes zodat de roux vrij blank blijft.

5

Voeg nu de bouillon beetje bij beetje toe en zorg dat dit goed opgenomen wordt.

6

Snij de peterselie fijn of gebruik gedroogde.

7

Voeg de rest van de champignons, peterselie, nootmuskaat en een snufje peper. Roer erdoor. En eventueel je stukjes gekookte kipfilet.

8

Schep nu de champignonragout in de lactosevrije pasteibakjes van Jos Poell, Maitre Patissier of maak de bakjes zelf met bladerdeeg. En garneer met wat peterselie.

eetdagboek

Ingredienten

 250 g champignons
 40 g plantaardige boter wajang/plantenmargarine AH
 40 g bloem
 400 ml water
 1 blokje kippenbouillon Jumbo, Maggi (kan sporen van melk bevatten)
 snufje nootmuskaat
 snufje peper
 1 eetl verse/gedroogde peterselie + extra voor garnering
 1 pak pasteibakjes Maitre Patissier (kan melk bevatten), Jos Poell (kan sporen van melk bevatten) (4 stuks)

Stappen

1

Bak de ragoutbakjes af in de oven en volg de instructies op de verpakking.

2

Was de champignons of borstel ze schoon. Snij ze in schijfjes.

3

Laat de boter smelten in de pan, en doe de helft van de gesneden champignons erbij.

4

Bak dit kort, en strooi de bloem erover heen. Nu maak je een roux. Roer heel goed door, en zet het vuur zachtjes zodat de roux vrij blank blijft.

5

Voeg nu de bouillon beetje bij beetje toe en zorg dat dit goed opgenomen wordt.

6

Snij de peterselie fijn of gebruik gedroogde.

7

Voeg de rest van de champignons, peterselie, nootmuskaat en een snufje peper. Roer erdoor. En eventueel je stukjes gekookte kipfilet.

8

Schep nu de champignonragout in de lactosevrije pasteibakjes van Jos Poell, Maitre Patissier of maak de bakjes zelf met bladerdeeg. En garneer met wat peterselie.

eetdagboek

Pasteitje met champignonragout lactosevrij