Pastasalade met bieslook en prei lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Sinds ik met deze site begonnen ben durf ik steeds meer dingen uit te proberen. Wij aten thuis altijd gewoon Hollandse pot en het was allemaal niet zo bijzonder. Koude pastasalade trok mij dus op het
eerste moment ook helemaal niet zo aan. Maar we hadden pas bij vrienden gegeten en die hadden ook een heerlijke pastasalade gemaakt dus ik wilde het toch ook eens proberen. En man, wat was dat
lekker. Je moet er wel echt van houden. Smaken verschillen, de één heeft liever warme pasta en de ander is er weer dol op. Tegenwoordig als er mensen hier pizza's komen eten of komen gourmetten
of barbecueën dan staat deze heerlijke pastasalade met bieslook en prei hier meestal wel bij op tafel en hij is ook vaak snel op.

Voorbereidingstijd15 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd35 minuten

 300 g fusilli
 1 rundvlees bouillontablet Jumbo/ Maggi (kan sporen van melk bevatten)
 2 eetl olijfolie
 700 g prei
 200 g hamreepjes
 200 ml lactosevrije kookroom Alpro rice of soja/Blueband finesse lactosevrij/ Oatly haver cuisine
 2 eetl verse/gedroogde bieslook
 blaadje basilicum en bieslook voor de garnering
 1-2 eetl groene pesto genovese bio Costa Ligure /bio Plus/bio Xenos /Terrasana Jumbo of zelfgemaakt

1

Doe ruim water in de pan en voeg het bouillontabletje toe. Breng het aan de kook, en voeg de fusilli
toe en breng opnieuw aan de kook. Kook 7 minuten (kijk voor instructies op de verpakking) en roer af
en toe.

2

Giet de fusilli af en vang een kopje kookvocht op. Spoel de pasta af met koud water en laat even staan.

3

Snij de prei fijn of doe in de keukenmachine.

4

Giet de olie in de koekenpan en bak de prei ongeveer 5 minuten knapperig gaar.

5

Snij de ham in blokjes of gebruik kant en klare blokjes, en schep die erbij en bak even mee.

6

Voeg de lactosevrije kookroom toe en verwarm de saus op laag vuur.

7

Schep de fusilli met het kopje kookvocht door het prei mengsel tot er een smeuïge pasta ontstaat.

8

En roer de zelfgemaakte pesto of de costa ligure pesto Genovese pesto (te koop bij de AH) en de bieslook erdoor.

9

Je kunt de pastasalade warm of koud serveren. Wij vinden het lauw het lekkerst. Leg er nog een basilicumblaadje en een steeltje bieslook op, om de pastasalade mooi te presenteren.

Ingredienten

 300 g fusilli
 1 rundvlees bouillontablet Jumbo/ Maggi (kan sporen van melk bevatten)
 2 eetl olijfolie
 700 g prei
 200 g hamreepjes
 200 ml lactosevrije kookroom Alpro rice of soja/Blueband finesse lactosevrij/ Oatly haver cuisine
 2 eetl verse/gedroogde bieslook
 blaadje basilicum en bieslook voor de garnering
 1-2 eetl groene pesto genovese bio Costa Ligure /bio Plus/bio Xenos /Terrasana Jumbo of zelfgemaakt

Stappen

1

Doe ruim water in de pan en voeg het bouillontabletje toe. Breng het aan de kook, en voeg de fusilli
toe en breng opnieuw aan de kook. Kook 7 minuten (kijk voor instructies op de verpakking) en roer af
en toe.

2

Giet de fusilli af en vang een kopje kookvocht op. Spoel de pasta af met koud water en laat even staan.

3

Snij de prei fijn of doe in de keukenmachine.

4

Giet de olie in de koekenpan en bak de prei ongeveer 5 minuten knapperig gaar.

5

Snij de ham in blokjes of gebruik kant en klare blokjes, en schep die erbij en bak even mee.

6

Voeg de lactosevrije kookroom toe en verwarm de saus op laag vuur.

7

Schep de fusilli met het kopje kookvocht door het prei mengsel tot er een smeuïge pasta ontstaat.

8

En roer de zelfgemaakte pesto of de costa ligure pesto Genovese pesto (te koop bij de AH) en de bieslook erdoor.

9

Je kunt de pastasalade warm of koud serveren. Wij vinden het lauw het lekkerst. Leg er nog een basilicumblaadje en een steeltje bieslook op, om de pastasalade mooi te presenteren.

Pastasalade met bieslook en prei lactosevrij