Hartige kerstboom bladerdeegkoekjes lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 6 hartige kerstboom bladerdeegkoekjes.

Ik had een heerlijke zoete aardappelsoep gemaakt als voorgerecht voor 1e Kerstdag. En daarin had ik deze super lekkere Kerstboompjes ingelegd, je kunt ze natuurlijk ook op een leuk bordje serveren. Maar dit ziet er net wat feestelijker uit. Leg de kerstboom bladferdeegkoekjes in de soep vlak voor het opdienen anders worden ze slap.

*Fructosearm: Als je geen tarwe kan verdragen kun je zelf bladerdeeg maken met speltbloem of kijk of je de glutenvrije bladerdeeg verdragen kan (deze bevat wel rietsuiker kijk voor jezelf wat je verdragen kan).

Voorbereidingstijd13 minutenKook tijd12 minutenTotale tijd25 minuten

 3 plakjes bladerdeeg (GEEN roomboter) Jumbo/ Ah/ Lidl/ Koopmans (kan sporen van melk bevatten)
 handje pijnboompitten
 1 takje rozemarijn
 naar smaak grof zeezout
 1 ei

1

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd 12 minuten).

2

Haal de bladerdeeg uit de diepvries, en laat 5 minuten ontdooien.

3

Steek er 6 kerstbomen uit met een uitsteekvorm, uit elk plakje bladerdeeg 2 kerstbomen.

4

Bedek een bakplaat met bakpapier, en leg de bladerdeeg kerstbomen erop.

5

Klop het ei los, en smeer het met een kwastje op de bladerdeeg koekjes. Strooi er de pijnboompitten en de grove zeezout overheen. Snij de rozemarijn fijn en strooi er ook overheen.

6

Doe de koekjes vervolgens 12 minuten in de voorverwarmde oven.

7

En leg ze in je kom met soep of serveer ze op een leuk bordje, dat mensen ze zelf kunnen pakken bij de soep.

8

kerstboom


Bladerdeegkoekjes Zoet - Lactosevrijeten
Zoete aardappelsoep - Lactosevrijeten

Ingredienten

 3 plakjes bladerdeeg (GEEN roomboter) Jumbo/ Ah/ Lidl/ Koopmans (kan sporen van melk bevatten)
 handje pijnboompitten
 1 takje rozemarijn
 naar smaak grof zeezout
 1 ei

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd 12 minuten).

2

Haal de bladerdeeg uit de diepvries, en laat 5 minuten ontdooien.

3

Steek er 6 kerstbomen uit met een uitsteekvorm, uit elk plakje bladerdeeg 2 kerstbomen.

4

Bedek een bakplaat met bakpapier, en leg de bladerdeeg kerstbomen erop.

5

Klop het ei los, en smeer het met een kwastje op de bladerdeeg koekjes. Strooi er de pijnboompitten en de grove zeezout overheen. Snij de rozemarijn fijn en strooi er ook overheen.

6

Doe de koekjes vervolgens 12 minuten in de voorverwarmde oven.

7

En leg ze in je kom met soep of serveer ze op een leuk bordje, dat mensen ze zelf kunnen pakken bij de soep.

8

kerstboom

Hartige kerstboom bladerdeegkoekjes lactosevrij