Monchoutaart lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 10 personen.
Ik heb dit recept voor monchoutaart al een tijd op de website staan maar je krijgt iedere een keer een foutmelding als je hem opent. Dus ben ik er even mee aan de slag gegaan. Want deze heerlijke taart mag je natuurlijk missen. Wij zijn er dol op. En het is helemaal niet moeilijk om te maken. Gebruik lactosearme roomkaas van MinusL of Arla. Of gebruik Dilea (verkrijgbaar in België en verkrijgbaar op thefreefromshop.com).
Tip: Ik heb al een paar keer de roomkaas van Arla gebruikt en dan wordt de taart niet stijf, en zakt hij in elkaar als ik de springvorm eraf haal. Jammer dat je geen mooie stukjes kunt snijden maar de monchoutaart is er zeker niet minder lekker om hoor.
*Fructosearm: Helaas is dit recept niet fructosevrij.

Voorbereidingstijd15 minutenKook tijd2 urenTotale tijd2 uren 15 minuten

 250 g digestives
 100 g wajang/plantenmargarine AH
 200 ml lactosevrije slagroom MinusL/Alpro
 2 eetl suiker
 1 zakje klop-fix
 200 g lactosevrije roomkaas MinusL/Arla lactofree/Violife plantaardig
 100 g suiker
 1 blikje vlaaivulling

1

Zorg altijd dat het pakje slagroom goed gekoeld is voordat je ermee aan de slag gaat anders word deze niet stijf.

2

Doe de koekjes in de keukenmachine (of doe in een plastic zakje en maak fijn met de deegroller, ik gebruik de volgende keer liever de keukenmachine want dan krijg je een heerlijke fijne bodem) en maak er kruimels van.

3

Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de koekkruimels aan toe. Roer goed door. Bekleed een bakvorm (23 cm doorsnede) met bakpapier en vet de randen in met olijfolie of bakspray. Druk de kruimels in springvorm met een lepel. En zet de bodem in de koelkast om af te laten koelen.

4

Maak nu de vulling voor de taart. Klop de slagroom stijf samen met een zakje klopfix. En voeg er nu 2 eetlepels suiker toe en spatel nog even goed door.

5

Meng in een andere schaal de 100 gram suiker en de roomkaas goed door elkaar met een spatel. En spatel nu het monchoutaart mengsel door de slagroom. Schep de monchoutaart vulling op de taartbodem.

6

Zet de taart 2 uur in de koelkast. Zodra deze stijf is geworden kun je gemakkelijk het blikje taartvulling over je taart heen wrijven met een lepel.

Ingredienten

 250 g digestives
 100 g wajang/plantenmargarine AH
 200 ml lactosevrije slagroom MinusL/Alpro
 2 eetl suiker
 1 zakje klop-fix
 200 g lactosevrije roomkaas MinusL/Arla lactofree/Violife plantaardig
 100 g suiker
 1 blikje vlaaivulling

Stappen

1

Zorg altijd dat het pakje slagroom goed gekoeld is voordat je ermee aan de slag gaat anders word deze niet stijf.

2

Doe de koekjes in de keukenmachine (of doe in een plastic zakje en maak fijn met de deegroller, ik gebruik de volgende keer liever de keukenmachine want dan krijg je een heerlijke fijne bodem) en maak er kruimels van.

3

Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de koekkruimels aan toe. Roer goed door. Bekleed een bakvorm (23 cm doorsnede) met bakpapier en vet de randen in met olijfolie of bakspray. Druk de kruimels in springvorm met een lepel. En zet de bodem in de koelkast om af te laten koelen.

4

Maak nu de vulling voor de taart. Klop de slagroom stijf samen met een zakje klopfix. En voeg er nu 2 eetlepels suiker toe en spatel nog even goed door.

5

Meng in een andere schaal de 100 gram suiker en de roomkaas goed door elkaar met een spatel. En spatel nu het monchoutaart mengsel door de slagroom. Schep de monchoutaart vulling op de taartbodem.

6

Zet de taart 2 uur in de koelkast. Zodra deze stijf is geworden kun je gemakkelijk het blikje taartvulling over je taart heen wrijven met een lepel.

Monchoutaart lactosevrij