Haricots verts met katenspek lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Deze haricots verts met katenspek zijn zo ontzettend lekker en ook nog eens gezond. Mijn schoonmoeder had ze gemaakt met de Kerstdagen. En ik ben er ook eens mee aan de slag gegaan want dit is voor een doordeweekse dag ook een heerlijke tip. In een handomdraai heb je verse groente bij je avondeten.
*Fructosearm: Let op met de hoeveelheid haricots verts en peper. Kijk zelf of je de katenspek hebben kan, hij bevat vaak dextrose maar ook suiker en specerijen. Je kunt ook ontbijtspek gebruiken.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd10 minutenTotale tijd20 minuten

 6 plakjes katenspek
 250 g haricots verts (vers of uit de diepvries)
 6 blaadjes basilicum/ gedroogde basilicum
 snufje peper

1

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 10 minuten).

2

Haal de uiteindes van de boontjes en kook ze ongeveer 5 minuten in een beetje water in een kookpan. Giet ze af in de gootsteen in een vergiet en spoel ze af met koud water en laat ze even uitlekken.

3

Schenk een scheutje olijfolie of zonnebloemolie over de haricots verts en roer even door.

4

Vet een kleine ovenschaal in met olie.

5

Pak ongeveer 8 haricots verts en leg op een plakje katenspek. Leg op de boontjes een blaadjes basilicum. Of strooi er wat gedroogde basilicum overheen.

6

Wikkel een plakje katenspek om de boontjes heen en leg ze in een ovenschaal. Strooi er nog wat peper overheen. Zet ze ongeveer 10 minuten in de voor verwarmde oven. En aanvallen maar!

Ingredienten

 6 plakjes katenspek
 250 g haricots verts (vers of uit de diepvries)
 6 blaadjes basilicum/ gedroogde basilicum
 snufje peper

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 10 minuten).

2

Haal de uiteindes van de boontjes en kook ze ongeveer 5 minuten in een beetje water in een kookpan. Giet ze af in de gootsteen in een vergiet en spoel ze af met koud water en laat ze even uitlekken.

3

Schenk een scheutje olijfolie of zonnebloemolie over de haricots verts en roer even door.

4

Vet een kleine ovenschaal in met olie.

5

Pak ongeveer 8 haricots verts en leg op een plakje katenspek. Leg op de boontjes een blaadjes basilicum. Of strooi er wat gedroogde basilicum overheen.

6

Wikkel een plakje katenspek om de boontjes heen en leg ze in een ovenschaal. Strooi er nog wat peper overheen. Zet ze ongeveer 10 minuten in de voor verwarmde oven. En aanvallen maar!

Haricots verts in katenspek lactosevrij