Gekruide rijst met cassave kroepoek lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 2-3 personen.

Rebecca stuurde me weer een heerlijk recept op. En ik was er natuurlijk weer razend nieuwsgierig naar. De eerste keer toen ik hem maakte gebruikte ik per ongeluk teveel rijst. Dus heb ik het recept nogmaals gemaakt voor mijn ouders. Jammie, wat een lekker recept.

Je kunt er cassave kroepoek bij serveren, helaas had ik deze niet in huis dus heb ik 'borrel kroepoek' erbij geserveerd. De volgende keer zorg ik dat ik de cassave kroepoek ook in huis heb. Want hier komt dit recept zeker vaker op tafel.

Hou je van koriander? Voeg deze dan toe voor een heerlijke smaak explosie.

Een lekkere variatie tip van Rebecca: "Je kan het natuurlijk ook met varkensvlees of garnalen maken".

*Fructosearm: Gebruik alleen maar sojasaus. Gebruik het groen van de lente-ui in plaats van de uien. Laat het teentje kroepoek weg. En gebruik een groene paprika. Let op de hoeveelheid peper die jij verdragen kan.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd30 minuten

 200 g rijst
 2 uien
 1 paprika
 1 wortel
 1 teentje knoflook
 300 g stukjes kipfilet
 flinke snuf peper
 3 eetl ketjap manis
 3 eetl sojasaus
 1 theel sambal oelek (of minder)
 cassave kroepoek
 eventueel handje verse koriander fijngesneden of een snufje ketoembar (kruiden)

1

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. En giet de rijst af in de gootsteen.

2

Snij de uien, wortel en de paprika fijn (eventueel in de keukenmachine). En pers een teentje knoflook uit of snij heel fijn.

3

Kruid de stukjes kipfilet met peper.

4

Doe een beetje olie in de hapjespan en bak de stukjes kipfilet hierin gaar.

5

En voeg de groente toe en bak deze nog even mee.

6

Voeg de ketjap, sojasaus en de sambal toe. Roer door en laat even goed sudderen.

7

Voeg nu de rijst toe en laat even meebakken op laag vuur. En roer goed door.

8

Snij de verse koriander fijn en voeg toe of voeg een snufje ketoembar toe.

9

Serveren met een schaaltje cassave kroepoek.

Ingredienten

 200 g rijst
 2 uien
 1 paprika
 1 wortel
 1 teentje knoflook
 300 g stukjes kipfilet
 flinke snuf peper
 3 eetl ketjap manis
 3 eetl sojasaus
 1 theel sambal oelek (of minder)
 cassave kroepoek
 eventueel handje verse koriander fijngesneden of een snufje ketoembar (kruiden)

Stappen

1

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. En giet de rijst af in de gootsteen.

2

Snij de uien, wortel en de paprika fijn (eventueel in de keukenmachine). En pers een teentje knoflook uit of snij heel fijn.

3

Kruid de stukjes kipfilet met peper.

4

Doe een beetje olie in de hapjespan en bak de stukjes kipfilet hierin gaar.

5

En voeg de groente toe en bak deze nog even mee.

6

Voeg de ketjap, sojasaus en de sambal toe. Roer door en laat even goed sudderen.

7

Voeg nu de rijst toe en laat even meebakken op laag vuur. En roer goed door.

8

Snij de verse koriander fijn en voeg toe of voeg een snufje ketoembar toe.

9

Serveren met een schaaltje cassave kroepoek.

Gekruide rijst met cassave kroepoek lactosevrij