Frambozen-Yoghurtijs lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorie, MoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 4 personen.

We zaten heerlijk buiten in het zonnetje en ik had me ineens zo'n zin in ijs. Even op yoghurt ijs gegoogeld en toen kwam ik op het recept van zelf yoghurtijs maken van kookideeΒ uit, link vind je onderaan van dit recept. Ik had yoghurt en frambozen uit de diepvries in huis dus ik besloot gelijk maar eens aan de slag te gaan.

Je kunt natuurlijk ook ander zomerfruit uit de diepvries gebruiken. Het is heerlijk ijs, echt even afkoelen met deze temperaturen. En het is zo gepiept.

Vind je het niet zoet genoeg? Voeg dan wat poedersuiker toe, maar daar wordt het ijs wel minder gezond van. Ik vond het heerlijk met alleen honing.

Fructosearm: Frambozen zijn fructosearm, kijk voor jezelf of je ze kan verdragen en hoeveel. En vervang de honing door rijst-of speltstroop.

Voorbereidingstijd10 minutenTotale tijd10 minuten

 250 g frambozen (diepvries) + 8 extra voor garnering
 250 g lactosearme yoghurt MinusL/Arla lactofree/Alpro
 honing naar smaak
 kokossnippers voor garnering

1

Haal de frambozen uit de diepvries en doe ze in een keukenmachine (of blender). Hou 8 frambozen apart voor de garnering.

2

En voeg de lactosearme yoghurt van Minusl of de Griekse yoghurt van Minusl (0.1 gram lactose op 100 gram), of Arla lactofree (0.01 gram lactose op 100 gram) of Alpro plantaardige yoghurt naturel (geheel lactosevrij). Ik had de yoghurt van Arla gebruikt.

3

En voeg de honing toe naar smaak. Zet de keukenmachine aan en maak alles fijn. Als het bevroren fruit fijn gemalen is, is je zelfgemaakte yoghurtijs al klaar. Is het iets te dun geworden? Zet het dan nog even in de vriezer.

4

Schep het yoghurtijs in een leuk schaaltje en serveer het met 2 frambozen en wat kokossnippers.


Frambozen yoghurtijs - Kookidee.nl

Ingredienten

 250 g frambozen (diepvries) + 8 extra voor garnering
 250 g lactosearme yoghurt MinusL/Arla lactofree/Alpro
 honing naar smaak
 kokossnippers voor garnering

Stappen

1

Haal de frambozen uit de diepvries en doe ze in een keukenmachine (of blender). Hou 8 frambozen apart voor de garnering.

2

En voeg de lactosearme yoghurt van Minusl of de Griekse yoghurt van Minusl (0.1 gram lactose op 100 gram), of Arla lactofree (0.01 gram lactose op 100 gram) of Alpro plantaardige yoghurt naturel (geheel lactosevrij). Ik had de yoghurt van Arla gebruikt.

3

En voeg de honing toe naar smaak. Zet de keukenmachine aan en maak alles fijn. Als het bevroren fruit fijn gemalen is, is je zelfgemaakte yoghurtijs al klaar. Is het iets te dun geworden? Zet het dan nog even in de vriezer.

4

Schep het yoghurtijs in een leuk schaaltje en serveer het met 2 frambozen en wat kokossnippers.

Frambozen-Yoghurtijs lactosevrij