Dit recept voor Barista Amandelmelk is perfect voor een lekker bakje koffie.
Ik mocht een tijdje geleden kennis maken met de melkmachine van Ourmylk, een leuke samenwerking waar ik erg blij van wordt. Ik ben daarom ook volop aan het experimenteren en dit keer deel ik met jullie deze barista amandelmelk die heel erg goed op schuimt. Zo blij hiermee, ik drink sinds een tijde Cichorei koffie vervanger van Pacha. Zo'n lekkere gezonde koffievervanger. Omdat ik erg reageer op koffie (trillen, misselijk) vind ik het geweldig om een paar keer in de week te genieten van deze koffievervanger met heel veel op geschuimde melk. Hiervoor gebruikte ik de barista edition van Oatly, omdat deze plantaardige melk het beste op schuimt.
Cichorei kan de spijsvertering ondersteunen, helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en de leverfunctie bevorderen. Het bevat ook inuline, een prebiotische vezel die de darmgezondheid ten goede komt.
Helaas zijn al een aantal pogingen om barista havermelk te maken mislukt, maar deze barista amandel is in 1 keer gelukt. Dus natuurlijk ga ik het nogmaals met de haver proberen in combinatie met de aquafaba. Misschien heb je hier nog nooit van gehoord maar het is gewoon het vocht van de kikkererwten. Ik heb eerder ook al plantaardige eiwitpoeder gebruikt maar hij schuimde hiermee niet genoeg op naar mijn zin. En je proeft het niet dat dit eraan toe is gevoegd om het beter te laten schuimen. Geweldig toch!
Opschuimen: Voor het beste resultaat, schuim de melk op met een melkopschuimer tot ongeveer 60°C.
Koud beginnen: Koude melk = nog beter schuim.
Bewaren: Bewaar de melk in een afgesloten fles in de koelkast. Goed schudden voor gebruik.

Plaats de amandelen en het zout in het filtermandje van de OurMylk machine.
Vul de kan met 0,5 liter koud water. En voeg hier de 2 eetlepels aquafaba (kikkererwtenvocht) aan toe.
Start de OurMylk machine. Kies de optie 'Nut Milk" (3 minuten).
Geniet nu van je heerlijke zelfgemaakte Barista Amandelmelk!



