Wrap pizza | Lactosevrij

AuteurCorineMoeilijkheidsgraadBeginner

Dit recept is voor 2 lactosevrije wrap pizza's en dit is voor 1 persoon. Maar je kunt het recept makkelijk verdubbelen.

Zin in pizza maar dan gezonder en met veel minder calorieën? Gebruik eens een volkoren wrapje, deze liggen hier standaard in ons keukenkastje. Ook lekker om een snelle lactosevrije tosti mee te maken en wat dacht je van je eigen tortilla chips (recept vind je onderaan)? Beleg de wrap met tomatensaus en voeg vervolgens alles toe wat je lekker vind. Een feestje, ook voor doordeweeks. Wij eten deze wrap pizza vaak bij een lekker voedzaam soepje.

Je kunt de wrappizza ook beleggen met plakjes kipfilet of gekookte kipfilet (trek de kip dan uit elkaar met een vork), ham, parmaham, (magere) spekjes, salami. En natuurlijk kun je ook ui of paprika toevoegen. Eindeloos variëren! En kaas hoort er natuurlijk ook bij, als je geen sporen van lactose kunt verdragen gebruik dan plantaardige kaas. En kijk anders of de koolhydraten en suikers op 0 staan (zie blog hieronder).

Wij zijn groot fan van de kruiden van Green gypsy, maar je kunt de tomatensaus ook mengen met kruiden voor kruidenboter of Italiaanse kruiden.

wrap pizza
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd5 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd15 minuten
 2 volkoren wraps
 2 eetlepels gezeefde tomaten
 1 theelepel skinny dipping Green Gypsy
 2 handjes zelf geraspte belegen 30+ kaas graafstroom/ plantaardige kaas
 tonijn uit blik (naar smaak)
 4 champignons
 rucola
1

Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht (10 minuten oventijd).

2

Meng de gezeefde tomaten met de kruiden. Verdeel de tomatensaus over de wraps met een lepel.

3

Verdeel hier de kaas overheen.

4

Snij de champignons fijn en verdeel over de wrap pizza. En verdeel de tonijn hierover heen.

5

Bak in de oven voor ongeveer 10 minuten.

6

Haal uit de oven en garneer met wat rucola.

7

8


Tortilla chips
Kaas eten met een lactose-intolerantie
Green gypsy

Ingrediënten

 2 volkoren wraps
 2 eetlepels gezeefde tomaten
 1 theelepel skinny dipping Green Gypsy
 2 handjes zelf geraspte belegen 30+ kaas graafstroom/ plantaardige kaas
 tonijn uit blik (naar smaak)
 4 champignons
 rucola

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht (10 minuten oventijd).

2

Meng de gezeefde tomaten met de kruiden. Verdeel de tomatensaus over de wraps met een lepel.

3

Verdeel hier de kaas overheen.

4

Snij de champignons fijn en verdeel over de wrap pizza. En verdeel de tonijn hierover heen.

5

Bak in de oven voor ongeveer 10 minuten.

6

Haal uit de oven en garneer met wat rucola.

7

8

Wrap pizza | Lactosevrij

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *