Dit recept voor springrolls met groente, kip en zalm is voor 4 personen.
Organiseer eens een leuke springrolls night met z'n alle. Super makkelijk voor te bereiden, gezond en super lekker. Laatst had ik een eetdate bij een vriendin, en zij had deze springrolls voor ons als tip van haar schoonmoeder. Ooit had ik het weleens gegeten, en vond ze toen niet erg spannend (ik had alleen groente gebruikt). Maar deze combinatie verraste mij enorm! Alle credits gaan naar haar, want sindsdien eet ik ze ook vaak als lunch. Ideaal als je nog wat restjes in je koelkast hebt liggen..
Je kunt de rijstvellen zelf vullen dus je kunt toevoegen wat je zelf lekker vind. Zelf vind ik de rijstnoedels (mihoen), kippendij, avocado, paprika, bosui, cashewnoot, chilisaus en sojasaus de lekkerste combinatie. Let wel op welke rijstvellen je gebruikt, deze van Koh tai zijn de beste.
Het voorbereiden van de avond kost je slechts een goed half uur! Zo fijn dat je alles al makkelijk van te voren kan voorbereiden. En als je zelf nu nog wat lekkers te binnen schiet om eraan toe te voegen kan dat natuurlijk ook! Jou feestje.
Tip: Om de groente beter te verteren kun je ze natuurlijk ook van te voren even bakken, laat ze een beetje afkoelen en serveer.

Snij alle groente fijn en doe in leuke bakjes. Doe taugé ook in een bakje.
Snij de mango fijn en doe in een bakje.
Doe de pinda's en cashewnoten in een bakje.
Doe de olie in een koekenpan. Snij de kippendij fijn en bak ze gaar. Voeg de woksaus toe en bak nog even. Top ze af met het sesamzaad. En doe ook in een bakje.
De zalmmoten kun je rauw serveren maar je kunt ze ook even bakken in de koekenpan. Dat is net wat jij lekker vind. Meestal zorg ik voor allebei. Voeg de kruiden toe.
Doe de sojasaus en de chilisaus in bakjes.
Kook de rijstnoedels zoals beschreven staat op de verpakking. En doe vervolgens ook in een bakje (deze hoeven niet warm te zijn).
Kook wat water en doe deze in een schaal.
Zet alles op tafel. En nu kun je aan de slag.
Week de rijstvellen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul bijvoorbeeld een grote schaal met kokend water en zet deze op tafel. Week de rijstvellen in het warme water. Doe dit niet te lang want dan wordt het een papje en kun je niet makkelijk meer dichtvouwen. En ververs het water als het afgekoeld is.

Verdeel er van alles overheen zoals de groente, mango, noten, vlees of vis en tenslotte de sojasaus en chilisaus. Vouw de zijkanten over de vulling dicht en klaar is je pakketje!
