Afdrukopties:

Plaattaart met gehakt en prei lactosevrij

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd20 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd40 minuten

Dit recept is voor 2 personen.

Deze heerlijke plaattaart met gehakt, lactosevrije roomkaas, groentes, kruiden en kaas. Mmm, klinkt toch verrukkelijk. Wist je dat het flammkuchendeeg van Tante Fanny lactosevrij is (het kan melk bevatten). Het ligt bij de Jumbo en de AH in de koeling bij de andere deegsoorten. Lang geleden hebben we dit recept wel eens eerder gegeten, en hij stond ook al heel lang op mijn lijstje om hem nog een keer te maken.

En ik ben er blij om dat ik hem weer gemaakt heb, man wat is dit lekker zeg. Het was vechten om het laatste stukje hihi. Zelfs ons zoontje is er dol op, ik snij mijn groente vaak in de keukenmachine lekker fijn. Als je daar niet van houdt kun je ze ook iets grover snijden.

Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de groente want wat smaakt er nu niet lekker bij gehakt. Ik hoop binnenkort nog een andere variant te maken met kebab, deze staat ook al heel lang op mijn lijstje. Het is ook een makkelijk recept om van te voren klaar te maken. En dan kun je zodra je wilt gaan eten, de bakplaat in de oven schuiven en 20 minuten later kun je aanschuiven. Ideaal toch?

*Fructosearm: Gebruik het groen van de lente-ui en prei. Laat de teen knoflook weg. En let op met de hoeveelheid kruiden.

plaattaart

 1 rol flammkuchendeeg Tante Fanny (kan melk bevatten)
 250 g gehakt
 1 kleine prei
 1 paprika
 1 rode ui of 2 steeltjes lente-ui
 flinke snuf zout
 flinke snuf peper
 flinke snuf paprikapoeder
 flinke snuf chilipoeder
 scheutje olijfolie
Voor de lactosevrije roomkaas:
 100 g lactosevrije roomkaas Arla lactofree/ MinusL/ Violife vegan
 1 teen knoflook (of flinke snuf knoflookpoeder)
 flinke snuf kerriepoeder
 flinke snuf paprikapoeder
 flinke snuf zout
 snufje peper
 100 g Parmezaanse kaas, zelf geraspt of Parrano als je deze verdragen kan
 2 eetl oregano
 eventueel chilisaus
1

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd 20 minuten).

2

Maak de verpakking open van het deeg en leg het met het bakpapier op de bakplaat.

3

Voeg de kruiden toe aan het gehakt en bak rul in een scheutje olijfolie.

4

Snij de prei, paprika en de rode ui (of lente-ui) heel fijn (eventueel in de keukenmachine), en bak het 5 minuutjes met het gehakt mee.

5

Pers de knoflook uit of snij heel fijn. Meng de roomkaas met de kerriepoeder, paprikapoeder, snufje zout, snufje peper en de knoflook.

plaattaart

6

Smeer de het lactosevrije roomkaasmengsel op het deeg. En strooi er 1 eetlepel oregano overheen.

plaattaart

7

Schep nu het gehakt met de groente er bovenop.

plaattaart

8

En bestrooi de plaattaart met de geraspte kaas en daar overheen de oregano.

9

Bak de plaattaart ongeveer 20 minuten gaar. Giet er nog wat chilisaus overheen en jou plaattaart is klaar! Eetsmakelijk.

plaattaart

10

Je kunt eindeloos variëren met de groente natuurlijk maar deze combinatie vinden wij heerlijk en de meeste groente heb je ook vaak al in huis.

plaattaart

11

plaattaart