DIt recept voor lactosevrije perencrumble met cranberries is voor 6 personen.
Zoek jij nog een lekker toetje voor bij het Kerstdiner? Zoek niet verder en maak deze heerlijke perencrumble met gedroogde cranberries. Spuit er een flinke toef plantaardige slagroom op en genieten maar! Ook lekker met een bolletje vegan vanillieijs van Hertog.
Het lekkerst is deze perencrumble als deze nog lauwwarm is. Wil je hem al van te voren klaar maken? Dat kan, laat hem dan volledig afkoelen en bewaar zolang in de koelkast. Vervolgens kun je hem nog 5 minuten in een voorverwarmde oven op 225 graden hetelucht opwarmen.
Laura en ik zijn weer samen de keuken ingedoken en maakten weer een leuke reel op instagram. Deze keer maakten we een heerlijk toetje! Ga jij hem ook maken? Super simpel, dit kan ook jij als je geen keukenprinses bent.

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd 20-25 minuten)
Schil de peren en snij in stukjes.
Meng de peren met de kaneelsuiker, koek en speculaas kruiden en de gedroogde cranberries.
Vet een ovenschaal in met olie en verdeel de stukjes peer met de gedroogde cranberries over de bodem.
Maak nu de kruimels. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Snij de boter in stukjes. Meng het met het zelfrijzend bakmeel, de boter, havermout en de suiker.
Wrijf het mengsel tussen je vingers totdat je een kruimelig deeg krijgt.
Verdeel de kruimels over de peer.
Zet de ovenschaal voor ongeveer 30 minuten in de oven en bak de perencrumble lichtbruin en krokant.




