Dit recept is voor een schaaltje oude kaassalade.
Kaassalade, ik schreef er laatst een leuke review over (link vind je onderaan). En daarin testte ik de oude kaassalade van Johma. Ik beloofde jullie een recept voor zelfgemaakte kaassalade. En ik snap er niks van maar ik kwam er maar niet aan toe om deze uit te werken. En ik heb hem stiekem toch al zo'n 3 keer gemaakt denk ik. Hij is zo ontzettend lekker!! De Old Amsterdam is echt mijn favoriete kaas. Ik dip hem ook graag in een honing-mosterd dipje tijdens het borrelen. Gelukkig kan ik deze ook heel goed verdragen.
Kaas blijft een moeilijk onderwerp. Helaas kunnen ook veel mensen met een lactose-intolerantie geen kaas verdragen. De één kan sommige soorten wel verdragen en de ander weer niet. Lees mijn blog eens over kaas, daar kun je alle informatie over vinden. Link hiervan vind je ook onderaan. Vervang anders de oude kaas eens voor een plantaardige kaasvervanger van bijvoorbeeld Violife (block) of Simply V (plakken).
Heb je weinig tijd, of geen zin om de mayonaise te maken? En wil je toch zelf deze lactosevrije kaassalade maken? Gebruik dan kant en klare mayonaise. Maar het lekkerste resultaat krijg je toch wel om de mayonaise zelf te maken. Ik had de verpakking gecheckt en daar hebben ze koolzaadolie gebruikt om de mayonaise te maken. Maar je kunt ook gewoon zonnebloemolie gebruiken voor een normale mayonaise hoor. Beide recepten vind je op de website (link onderaan van dit recept).
De kaassalade smaakt niet alleen lekker op een lactosevrije toastje maar ook heerlijk op een lactosevrij broodje.

Maak de mayonaise met zonnebloemolie of koolzaadolie. Of gebruik kant en klare mayonaise.

Snij de blokjes kaas in kleine stukjes.
Meng nu alle ingrediënten behalve de bieslook goed door elkaar.
Snij de bieslook fijn en strooi deze eroverheen voor een niet alleen mooi maar ook een lekker resultaat.

Lactosevrije toastjes erbij en aanvallen maar.

Of serveer op een borrelplank.

Maar op een lekker wit afbak pistoletje smaakt het ook heerlijk tijdens de lunch.
