Print opties:

Groene pesto, penne en broccoli lactosevrij

Tijden1 AantalVoorbereidingstijd10 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd30 minuten

Dit recept is voor 4 personen.

Pasta met groene vegan (dus ook lactosevrije) pesto doet het altijd goed. Mijn schoonzusje had dit heerlijke recept voor penne met pesto, dus deze heb ik mooi eens gemaakt toen mijn man niet thuis at. Want hij houdt hier nooit zo van terwijl ik de combinatie van (lactosevrije) room en pesto zo ontzettend lekker vind. De broccoli en de rode peper had ik nog liggen en deze heb ik nog extra toegevoegd.

Ik gebruikte voor het eerst de haver fraîche van het AH eigenmerk. En ik vond hem heerlijk. Je kunt de ook de Oatly haver cuisine fraîche gebruiken. Een heerlijke vervanger voor de normale crème fraîche.

De groene pesto kan je natuurlijk zelf maken, recept hiervan vind je onderaan dit recept. Maar je kunt hem ook kopen in de supermarkt. Zie bij de ingrediëntenlijst welke allemaal lactosevrij zijn.

*Fructosearm: Maak je groene pesto zelf zonder knoflook.

groene

 200 g penne
 snufje zout
 150 g spekjes
 kleine broccoli
 2 steeltjes lente-ui/ of 1 ui
 halve rode peper (of minder)
 2 flinke eetl groene pesto genovese bio Costa Ligure AH/ pesto bio Plus/ pesto bio Xenos/ pesto Terrasana Jumbo of zelfgemaakte
 120 g haver fraîche AH/ Oatly
 2 handjes pijnboompitten
 flinke snuf zout
1

Breng een kookpan met water aan de kook. Snij de stam van de broccoli, en was de rest goed af en snij in kleinere stukjes. Kook de broccoli nu ongeveer 3 minuten.

2

Kook de penne in een grote kookpan met water samen met een snufje zout. En volg verder de instructies op de verpakking.

3

Snij de lente-ui en de rode peper fijn.

4

Doe de spekjes in hapjespan en bak een paar minuten voeg nu de lente-ui en de peper toe. En bak deze ruim 5 minuten.

5

Giet de broccoli af en voeg deze ook toe en bak nog 2 minuten mee.

groene

6

Voeg nu de lactosevrije groene pesto, haver fraîche, pijnboompitten en de snuf zout toe. En roer alles goed door elkaar.

groene

7

Giet de penne af in de gootsteen. En serveer apart. Ook lekker met een beetje Parmezaanse strooikaas van Parrano (suikers en koolhydraten op 0).

8

Eetsmakelijk!

9

groene