Gezonde pruimencrumble | Lactosevrij

AuteurCorineMoeilijkheidsgraadBeginner

Dit recept voor gezonde pruimencrumble is voor 2-3 personen.

Pruimen zijn weer volop in het seizoen. Wij kregen ze van onze buurvrouw, dus dat betekend dat ik er dan altijd wat lekkers mee ga bakken. Check hieronder welke recepten ik al op de website heb staan met pruimen. Deze keer wilde ik eens een gezond receptje proberen, omdat ik ontzettend gek ben op fruitcrumble wilde ik dit ook met deze pruimen proberen. En dat is me een succes! Ik heb er intussen al regelmatig mee ontbeten. Zo lekker als je vroeg op staat en dit al in je oven te hebben staan, of maak het lekker in het weekend als je meer tijd hebt.

Als topping gebruik ik fijne producten van Prozis zoals de kokosvlokken en pinda stukjes. Hier heb ik sinds kort een samenwerking mee. Jij kunt hier met 10% korting ook leuke en lactosevrije producten shoppen. Ik ben de webshop nog aan het ontdekken en ik heb mijn eerste bestelling gedaan. Ik bestelde o.a.:
- Instant Oats Powder
- Peanut Butter
- Protein Granola - Chocolate & Hazelnuts
- Dried Coconut
- Peanut Crunch
Fijne producten die ik graag in de keuken gebruik.

Pluktuin Corine!! Zo leuk voor het eerst hebben we een grote pluktuin naast ons huis met dank aan mijn vader. Elke week ben ik er een paar keer te vinden om mooie boeketjes samen te stellen. En hier nam ook de foto van de gezonde pruimencrumble! Plaatje toch.

gezonde pruimencrumble
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd30 minuten
 500 g pruimen
 1 eetlepel kaneel
 olijfolie voor het invetten
Voor de crumble laag
 80 g havermout
 100 g amandelmeel
 handje kokossnippers
 scheutje ahornsiroop
 80 g olijfolie
 kokos vlokken Prozis
 gehakte pinda's Prozis
 handje chiazaad
1

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd 20 minuten).

2

Vet een ovenschaal in met olijfolie met behulp van een kwastje.

3

Was de pruimen en snij ze in stukjes en haal de pit eruit. En meng de pruimen met de kaneel.

4

Schep de pruimen in de ovenschaal.

5

Maak nu de crumble. Doe de havermout, amandelmeel, kokossnippers, ahornsiroop en 80 gram olijfolie in een kom en meng alles goed door elkaar.

6

Verdeel het over de pruimen.

7

En verdeel over de crumble de kokosvlokken, gehakte pinda's en het handje chiazaad.

8

Zet nu 20 minuten in de voorverwarmde oven. En geniet! Serveer er eventueel een schepje lactosearme kwark of plantaardige kwark bij.

9

10

gezonde pruimencrumble

11

gezonde pruimencrumble

12

13


Pruimen recepten - Lacosevrijeten
Kortingscode Corine10 - Prozis

Ingrediënten

 500 g pruimen
 1 eetlepel kaneel
 olijfolie voor het invetten
Voor de crumble laag
 80 g havermout
 100 g amandelmeel
 handje kokossnippers
 scheutje ahornsiroop
 80 g olijfolie
 kokos vlokken Prozis
 gehakte pinda's Prozis
 handje chiazaad

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd 20 minuten).

2

Vet een ovenschaal in met olijfolie met behulp van een kwastje.

3

Was de pruimen en snij ze in stukjes en haal de pit eruit. En meng de pruimen met de kaneel.

4

Schep de pruimen in de ovenschaal.

5

Maak nu de crumble. Doe de havermout, amandelmeel, kokossnippers, ahornsiroop en 80 gram olijfolie in een kom en meng alles goed door elkaar.

6

Verdeel het over de pruimen.

7

En verdeel over de crumble de kokosvlokken, gehakte pinda's en het handje chiazaad.

8

Zet nu 20 minuten in de voorverwarmde oven. En geniet! Serveer er eventueel een schepje lactosearme kwark of plantaardige kwark bij.

9

10

gezonde pruimencrumble

11

gezonde pruimencrumble

12

13

Gezonde pruimencrumble | Lactosevrij

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *