Dit recept voor gerookte eendenborstfilet met vijgenchutney is voor 16 personen.
Dit geweldig lekkere hapje zag mijn man voorbij komen bij Libelle Lekker en wilde heel graag dat ik deze zou maken voor onze avond samen met vrienden! Een super lekker borrelhapje of voorgerechtje, originele recept vind je hieronder. Ook voor de Kerstdagen en Oud & Nieuw een leuke tip, wie weet dat ik ze volgend jaar ook wel op tafel zet.
Ik zou geen echte foodblogger zijn als ik er zelf geen leuke 'touch' aan zou geven. Dus ik heb wat ingrediënten vervangen. Vijgenchutney kun je bij de Albert Heijn of bij Jumbo kopen. In het recept bij Libelle hebben ze hem zelf gemaakt, maar ik kon geen vijgen vinden in de supermarkt dus heb ik het zo opgelost. En dit is een prima oplossing. Koriander is niet iedereen gek op dus dit heb ik vervangen door rucola, dit lust iedereen. De olie heb ik weg gelaten.
Gerookte eendenborstfilet is niet in elke supermarkt te koop. Ik heb het online bij de Albert Heijn besteld.
Ben jij op zoek naar andere lekkere lactosevrije borrelhapjes? Zoek niet verder en bekijk dan even de link hier onder het recept. Daar vind je nog veel meer inspiratie voor een gezellige lactosevrije avond waar je onbezorgd van kunt genieten.

Schil de appels en snij ze in gelijke vierkantjes. Besprenkel met citroensap. Stoof de appelblokjes een minuutje aan in een klontje lactosevrije boter in een koekenpan.
Leg op elk blokje appel een half theelepeltje vijgenchutney en een dubbelgevouwen sneetje gerookte eendenborst.
Serveer de spiesjes met een blaadje rucola. En steek de cocktailprikker erdoorheen.

Geniet van je mooie hapje!
