Dit recept voor crackers met Maza baba anoesh en gerookte zalm is voor 1 persoon.
Deze vezelrijke crackers zijn zeker een goede keus, zeker om lekker mee af te wisselen. Ook smaakt deze baba anoesh heerlijk op een sneetje bruin of volkoren brood of afbakbroodje.
Baba banoush of hoe Maza het noemt: Baba anoesh is een heerlijke salade van op houtskool gegrilde verse aubergine, romige mayonaise en een vleugje Spaanse peper.
De zalm is donker roze van kleur. Ik heb geleerd dat zalm met het msc keurmerk beter zijn dan gekweekte vis. Omdat het afkomstig is van wilde visserij die voldoet aan strikte duurzaamheidscriteria, terwijl gekweekte zalm meer risico's voor het milieu en de gezondheid met zich meebrengt.
Zalm is een vette vissoort. Zalmvlees is mals, maar toch sterk van smaak. Het bevat een groot deel van de vitaminen, voedingsstoffen, eiwitten en gezonde omega-3 vetzuren, die belangrijk zijn voor een gezonde voeding. Geen wonder dus dat zalm een van de populairste eetbare vissen in Nederland is. Hoe vaak eet jij vette vis? Het wordt aanbevolen om minimaal één keer per week vette vis te eten. Dit is belangrijk voor de inname van essentiële voedingsstoffen zoals omega 3-vetzuren. Zalm is een goede bron van omega 3-vetzuren, die belangrijk zijn voor de gezondheid van hart en bloedvaten.

Beleg de crackers met de baba anoesh en gerookte zalm.
Snij de peterselie fijn en verdeel deze samen met het lijnzaad over de zalm.

Geniet!! Deze combinatie is ook lekker voor op brood.



