Afdrukopties:

Cinnamon roll kerstboom – Lactosevrijeten

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd30 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd45 minuten

Dit recept voor cinnamon roll kerstboom is voor ongeveer 16 stuks.

Deze Kerst kan deze cinnamon roll kerstboom toch niet ontbreken bij de brunch of lunch? Wat een plaatje hè! En lekker dat het is. Laura en ik zijn samen weer de keuken in gedoken. We hebben weer een leuke reel opgenomen. Onze instagram pagina's vind je onder dit recept. Ben jij nog niet in de kerststemming? Kijk deze reel dan maar eens, dan komt het gevoel vanzelf!

Het croissantdeeg in combinatie met de kaneel en de lactosevrije roomkaasglazuur is geweldig. Ik werd al een aantal keer getipt om deze cinnamon rolls een keer te maken. Nu werd ik geïnspireerd door het recept van Chickslovefood. Maar wij maakten er geheel ons eigen recept van! En natuurlijk een lactosevrije variant. Zet dit recept alvast maar op je Kerst recepten lijstje zou ik zeggen!

Let op niet al het croissantdeeg is lactosevrij. Deze van Jumbo en Albert Heijn kunnen melk bevatten.

Wij hebben de lactosearme roomkaas van Minusl gebruikt maar je kunt ook die van Arla lactofree of Violife gebruiken. Die laatste is plantaardig.

cinnamon roll kerstboom

 2 blikjes croissantdeeg (jumbo/ ah) kan melk bevatten
 60 g kaneelsuiker van Gilse
 flink handje pecannoten gezout
 flinke snuf kaneel
 1 los geklopt ei
 handje amandelschaafsel
Voor de lactosevrije roomkaasglazuur:
 50 g lactosearme roomkaas minusl/ Arla lactofree of violife
 15 g plantaardige boter ( the flower farm) op kamertemperatuur
 35 g poedersuiker
 halve theelepel vanille aroma dr. Oetker
 2 eetlepels kokosmelk
1

Verwarm de oven voor op 200 hetelucht (oventijd 15 minuten).

2

Haal het lactosevrije croissantdeeg uit de verpakking. En rol het uit, duw de stippellijnen dicht met je vingers. En plak de beide deegplakken tegen elkaar aan.

3

Verdeel de kaneelsuiker eroverheen.

4

Snij de pecannoten fijn met een mes en verdeel deze er ook overheen.

5

Rol hem in de breedte op. Snij er 17 rolletjes van die ongeveer 1,5 cm dik zijn.

6

Hou één rolletje apart en snij hier een ster uit. En leg deze bovenaan.

7

Leg deze rolletjes in de vorm van een kerstboom op een bakplaat bedekt met bakpapier.

8

Verdeel er nog wat kaneel overheen.

9

En smeer in met een losgeklopt ei.

10

Bak deze cinnamon kerstboom in ongeveer 15 minuten goudbruin.

11

Maak ondertussen de roomkaasglazuur.

12

Meng alle ingrediënten in een kom en blijf goed roeren.

13

Laat de kerstboom 5 minuten afkoelen en smeer dan in met de lactosevrije roomkaasglazuur. En verdeel er de amandelschaafsel overheen.

14

Serveer bij de Kerst brunch of lunch.

cinnamon roll kerstboom

15