Afdrukopties:

Cherrytomaatjes met serranoham lactosevrij

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd15 minutenTotale tijd15 minuten

Dit recept is voor ongeveer 10 cherrytomaatjes gevuld met roomkaas en pompoenpitten.

We kunnen gelukkig weer lekker onbezorgd borrelen met vrienden. Daar ben ik zo blij mee, dat heb ik zo gemist. Mijn vriendin gaf me laatst deze tip van deze heerlijke gevulde cherrytomaatjes, ik ben meteen aan de slag gegaan. En natuurlijk heb ik alles vervangen zodat ze lactosevrij zijn en ik heb er zelf een leuke twist aan gegeven. Ik heb ze zelfs 2 keer gemaakt al, de eerste keer gebruikte ik de roomkaas van Arla lactofree en de tweede keer van Violife. Beide vielen ze super goed in de smaak.

Ik ben op het moment helemaal verslaafd aan de pestodressing van Jumbo. Deze is lactosevrij, binnenkort zal ik hem zelf eens proberen te maken zo moeilijk kan dat toch niet zijn. Ik gebruikte hem ook al in de Griekse salade die ik laatst met jullie deelde. Je kunt natuurlijk ook een beetje vegan groene pesto over de cherrytomaatjes verdelen.

cherrytomaatjes

 200 g cherrytomaatjes
 60 g roomkaas Arla lactofree (<0,01 g/100 g), MinusL, Oatly of Violife
 100 g serranoham
 scheutje Jumbo salade dressing pesto met olijfolie
 handje pompoenpitten
1

Snij de bovenkant van de cherrytomaatjes eraf met een scherp mes.

2

Hol ze uit met een theelepel.

3

Vul de cherrytomaatjes met een theelepel roomkaas.

4

Snij de serranoham in de lengte door de helft. En rol om de cherrytomaatjes heen.

5

Verdeel er de pestodressing en de pompoenpitten over.

cherrytomaatjes

6

Serveer op een mooie schaal en klaar is je heerlijke lactosevrije borrelhapje.

cherrytomaatjes

7

cherrytomaatjes