Deze bramen ontbijt trifle is voor 4 personen.
Dit recept is in samenwerking met Kroon op het werk, Verse oogst en Oceanspray.
Wil jij het weekend ook iets meer uitpakken met het ontbijt? Maak deze bramen ontbijt trifle met lactosevrije Griekse yoghurt eens. Ik heb de Griekse yoghurt van Arla lactofree gebruikt. Maar je kunt ook de Griekse yoghurt van MInusL (0,10g/100g) gebruiken. Kun je niet tegen sporen van lactose? Gebruik dan de nieuwe Griekse stijl yoghurt van Alpro.
Lotus speculoos vind ik de aller lekkerste lactosevrije speculaasjes, daarom heb gebruik ik deze ook vaak in mijn recepten. Zo ook met dit recept voor deze bramen ontbijt trifle. Deze koekjes zijn volledig lactosevrij. Kun je geen gluten verdragen? Gebruik dan glutenvrije speculaasjes. van Schär bijvoorbeeld.
Serveer er deze heerlijke carnberry-framboos drink bij met sinaasappelsap voor een compleet ontbijt.

Was de aardbeien en bramen onder de kraan. Verwijder het kroontje van de aardbeien.
Doe de bramen en aardbeien in een kookpan met het water en laat 10 minuten pruttelen.
Voeg de basilicum en de ahornsiroop toe en maak alles met de staafmixer fijn en haal alles even door de zeef. Laat het vervolgens even afkoelen.
Maak de speculaasjes fijn met de keukenmachine of doe de koekjes in een stevig zakje en rol er voorzichtig met een deegroller overheen.
Verdeel de koek kruimels over 4 glaasjes en hou een handje apart voor de garnering.
Verdeel de lactosevrije Griekse yoghurt hier overheen. En verdeel nu het bramen mengsel hier overheen. Top af met de kruimels en een blaadje basilicum.

Meng de cranberry- framboossap met het sinaasappelsap voor een lekkere drank voor bij dit heerlijke ontbijt.


