Afdrukopties:

Bladerdeeg rolletjes met parmaham – Lactosevrijeten

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd20 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd40 minuten

Deze lactosevrije bladerdeeg rolletjes met parmaham en truffelmayo zijn voor ongeveer 10 stuks.

Google parmaham en bladerdeeg en je ziet in google een heerlijk recept voorbij komen van Velthuizen keukens (link onderaan). Ik probeerde ze een tijd geleden voor een feestje, en het was een echt succes! Iedereen wilde het recept. Dat is altijd een goed teken, en natuurlijk maakte is ze lactosevrij zodat ik er zelf ook onbezorgd van kon genieten. En ik voegde extra zonnebloempitten toe.

Nu hadden we onze jaarlijkse traditie met vrienden weer afgelopen week en dat betekend dat we altijd lekkere hapjes maken en een super leuk dobbelspel met cadeautjes doen. Ik stelde voor om deze bladerdeeg rolletjes met parmaham en truffelmayo te maken. Ik had ze van te voren klaar gemaakt in de oven en daarna bij onze vrienden opgewarmd in een warmhoud pan. Ideaal en super lekker! Ze waren zo op. Ook maakte ik nog appel met eendenborst. Deze staan ook online, zie link hieronder.

En of we cadeautjes hadden gewonnen? Nou en of, ik had zelfs een kerstpakket gewonnen en nog wat leuke hebbedingetjes. Elk jaar weer een feestje en veel lol!

Bladerdeeg: Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten bladerdeeg. Je kunt kleine plakjes gebruiken of een hele rol bladerdeeg.
- Jumbo Bladerdeeg rol
- 10 Plakjes (kan melk bevatten)
- Koopmans Bladerdeeg Origineel 10 Plakjes (kan melk bevattten)
- Schär Bladerdeeg Glutenvrij
- Koopmans Origineel/Volkoren Bladerdeeg 10 Stuks (kan melk bevatten)
- AH rol vers bladerdeeg (kan melk bevatten)
- Tante Fanny (kan melk bevatten)

Truffelmayonaise:
- Oliehoorn Truffel Mayonaise
- Jean Bâton Mayonnaise Black Truffle
- Remia Truffel Mayonaise met Zwarte Truffel
- Jumbo Mayonaise met Truffel
- Jumbo Truffel Mayo Kies en mix
- Zaanse Truffel Mayonaise tube
-AH Mayo truffel
- AH Truffelmayonaise Spreads en dips
- Mister kitchen's Truffle mayo
- Mayoneur Spicy truffel mayo

Bladerdeeg rolletjes

 1 rol bladerdeeg Jumbo of Tante Fanny / AH (kunnen melk bevatten)
 3 eetlepels Truffelmayonaise
 1 pakje parmaham (100 gram)
 2 handjes rucola
 handje pijnboompitten
 handje zonnebloempitten
 100 g Parrano geraspt of zelf geraspte kaas met suikers en koolhydraten op 0
 1 ei
1

Haal het bladerdeeg uit de verpakking en leg het uitgerold op je werkblad. Smeer met behulp van een kwast of de bolle kant van een lepel de truffelmayonaise over het bladerdeeg, dit mag best een beetje royaal.

2

Vervolgens verdeel je de parmaham er over, gevolgd door de pijnboompitten, zonnebloempitten, Parmezaanse kaas of normale kaas en de rucola.

3

Rol het geheel vanuit de lange kant zo strak mogelijk op. Snij met een scherp mes schijfjes van ongeveer 2 centimeter.

4

Bedek een bakplaat met bakpapier. En leg deze plat op de bakplaat.

5

Kluts het ei en smeer dit over de bladerdeeghapjes doormiddel van een kwastje.

6

Bak de hapjes in 15 tot 20 minuten af op 200 graden.

bladerdeeg rolletjes

7

8