Print opties:

Banketbakkersroom lactosevrij

Tijden1 AantalVoorbereidingstijd5 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd25 minuten

Dit recept heb ik gebruikt voor de mini oranje tompoucen.
Dit recept voor banketbakkersroom is niet moeilijk maar je moet er echt even je tijd voor nemen. Blijf er goed bij en blijf roeren. En hij is zo lekker. Ik had hem een tijdje geleden met rijstmelk proberen te maken maar die was finaal mislukt. Dus mijn tip is gebruik lactosearme/lactosevrije melk of sojamelk voor het beste resultaat. De rijstmelk is denk ik te waterig voor dit recept.
*Fructosearm: Gebruik gedroogde glucosestroop korrels (fructoosje.nl) en gebruik merg uit een vanillestokje in plaats van vanillesuiker. Ben je ook gevoelig voor tarwe? Gebruik dan speltbloem.

 300 ml lactosearme melk Campina/MinusL/ Arla lactofree of sojamelk
 3 eierdooiers
 60 g suiker
 1 zakje vanillesuiker
 30 g bloem
1

Breng de melk op een lage hittebron in een steelpannetje aan de kook.

2

Splits ondertussen de eieren en doe de eierdooiers samen met de suiker en vanillesuiker in een kom. En roer deze met de garde romig en glad.

3

Voeg de bloem toe en roer dit weer goed door.

4

Zodra de melk kookt schenk je de hete melk heel voorzichtig scheutje voor scheutje (beter te langzaam dan te snel want dan kunnen de eierdooiers gaan schiften) bij de eierdooiers en blijf ondertussen heel goed roeren. Zodra alle melk in de schaal zit, giet je het mengsel weer terug in het steelpannetje.

5

En zet de hittebron niet te hard, blijf weer goed roeren. Het mengsel wordt heel langzaam wat dikker. Heb geduld want het kan wel een kleine 10 minuten duren.

6

Als de banketbakkersroom de juiste dikte heeft pak je de steelpan van het vuur en giet je de banketbakkersroom weer in de schaal en laat afkoelen tot kamertemperatuur (minimaal een half uur).

7

Doe er een vershoudfolie overheen en zet in de koelkast zodat het nog dikker wordt. Laat een uurtje staan en nu kun je ermee aan de slag.