* Deze zwarte bonen heb ik van Hak gekregen.
Dit recept is voor ongeveer 10 plakken lactosevrij bananenbrood met zwarte bonen en dadels.
Hier is weer een heerlijke variatie voor bananenbrood. Ik heb er nu zwarte bonen aan toegevoegd. De structuur is iets vaster dan dat je gewend bent maar de smaak is perfect. Je proeft bijna niet dat er bonen in verwerkt zijn. Wat een gezond en voedzaam tussendoortje is dit zeg! Ik had ook wat plakken aan mijn schoonzusje uitgedeeld. Wij vonden hem echt verrassend lekker.
Ik heb nog wat rijpe bananen op de fruitschaal liggen, dus daar ga ik dit heerlijke bananenbrood met zwarte bonen nog een keer mee maken. Sinds ik wat kilo ben afgevallen waardeer ik het enorm om een gezond tussendoortje bij de hand te hebben zodat ik toch wat lekkers kan eten. Ik heb het bananenbrood zelf nog niet ingevroren maar dat lijkt me geen probleem. Snij ze in plakken en verpak ze apart.
Ik heb een pakje kokosmelk gebruikt dan krijg je het lekkerste resultaat. Dus verwar de kokosmelk niet met kokosdrink want deze is iets dunner.

Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht (oventijd 60 minuten).
Kook wat water in de waterkoker en doe in een schaaltje. Wel hierin 10 minuten de dadels zodat ze zacht worden.
Doe de gewelde dadels, zwarte bonen en de 3 bananen in de keukenmachine en maak alles fijn.

Voeg vervolgens het speltmeel, bakpoeder, eieren, cacaopoeder, kaneel, kokosmelk en vanille aroma toe. En maak alles fijn zodat er een glad mengsel ontstaat.

Leg een bakpapiertje in een cakevorm (25 cm). En giet hier het bananenbrood mengsel in.
Snij de laatste banaan in plakjes en verdeel over het bananenbrood samen met de pompoenpitten.





