Print opties:

Aardappelsalade met honing-mosterddressing lactosevrij

Tijden1 AantalVoorbereidingstijd10 minutenKook tijd30 minutenTotale tijd40 minuten

Dit recept is voor 6-8 personen.

Een lactosevrije aardappelsalade stond al zolang op mijn lijstje om te maken. En hier is tie dan eindelijk! Ik serveerde hem bij de barbecue. Pas er wel mee op want je er eet al snel teveel van en hij voedt enorm. En dat is weer zonde van het vlees natuurlijk. Het is een echt bijgerecht voor 6-8 personen.

Een hele tijd geleden kreeg ik van een vriendin een grote tas met kookboeken, zij deed er niks mee en ze weet dat ik graag in de keuken sta. Ik maak er regelmatig wat uit, en ik haal er ook veel inspiratie uit. En nu besloot ik eens met deze aardappelsalade uit het kookboek; 'Da's pas koken aardappel' aan de gang te gaan. Natuurlijk heb ik er wel mijn eigen draai aan gegeven want zij hadden bijvoorbeeld munt en dille gebruikt. Daar hou ik dan niet zo van in zo'n recept. Dus heb ik deze vervangen voor de Italiaanse kruiden rozemarijn en oregano.

De aardappels heb ik in de micro cook van Tupperware gekookt in de magnetron. Dat gaat zo snel, de kilo aardappelpartjes paste er precies in.

aardappelsalade

 1 kg aardappels
 snufje zout
 3 eieren
 200 g spekjes
 4 steeltjes lente-ui
 2 takjes rozemarijn
 2 takjes oregano
Voor de honingmosterddressing:
 3 flinke eetl mayonaise
 3 flinke eetl skyr Arla biologisch (0,01/100g)
 1 flinke eetl honingmosterd Maille
 snuf zwarte peper
1

Schil de appels en snij in partjes.

2

Doe de aardappels in een kookpan samen met een snufje zout en vul met voldoende water. Breng aan de kook en laat 10-15 minuten koken totdat ze gaar zijn. Giet ze af en laat afkoelen.

3

Kook de eieren hard in een eierkoker of in een steelpannetje. Laat de eieren even schrikken onder de koude kraan en pel ze af en snij in vieren.

4

Bak de spekjes lekker krokant in de koekenpan. Laat deze vervolgens uitlekken op een stukje keukenpapier.

5

Snij de lente-ui, rozemarijn en de oregano fijn.

6

Meng de mayonaise, lactosevrije skyr, honingmosterd en de peper in een kommetje tot een dressing.

7

Doe de aardappels in een schaal en voeg alle ingrediƫnten toe en als laatste giet je er de dressing overheen en roer alles goed elkaar.

aardappelsalade

8

Serveer bijvoorbeeld bij de barbecue, net zoals ik gedaan heb. Maar bij het gourmetten is het ook erg lekker.

aardappelsalade

9

aardappelsalade

10