Recepten

tomatensoepTomatensoep met gezeefde tomaten lactosevrijDoor Corine DekkerDit recept is voor 8 personen. Heerlijke tomatensoep met gezeefde tomaten. Wil je ook weten hoe ik aan deze tip kwam? Mijn man zijn oma maakt altijd heerlijke tomatensoep als wij daar weleens eten. En ik had gevraagd hoe ze die nou precies maakte. Ik heb er een eigen twist aan gegeven en zo is deze soep ontstaan. Hij staat hier heel regelmatig op tafel. Weet je waarom? Hij is heel makkelijk om te maken en hij staat in ruim een half uur op tafel. Heerlijk voorafje of lekker als lunch. *Fructosearm: Kijk voor jezelf hoeveel tomaat en bouillonblokjes je verdragen kan. Vervang de suiker door dextrose (druivensuiker Zonnatura) en gebruik het groen van de lente-ui. Als je ook geen tarwe verdragen kan maak dan de soepballetjes zelf met glutenvrije paneermeel en gebruik glutenvrije spaghetti als vervanger voor de vermicelli.
tomatensoepTomatensoep van Rebecca lactosevrijDoor Corine DekkerDeze lactosevrije tomatensoep kreeg ik ingezonden door Rebecca. Zo leuk en lekker, ik ga hem aankomende Vrijdag maken dus ik ben erg benieuwd. Het recept is van haar moeder en ze wilde hem graag met me delen, wat ik natuurlijk alleen maar heel leuk vind. De soep is wat dikker (vind je hem te dik verdun hem dan met water) en dus de vermicelli en soepballetjes zijn eigenlijk overbodig. Maar deze kan je natuurlijk wel gewoon toevoegen als je dat lekker vind. De lente-ui en de prei zorgen voor de bite. Ze had er een heerlijke wrap tosti met ham en kaas (die jij verdragen kan) bij geserveerd. *Fructosearm: Let op of je hoeveelheid tomaten je verdragen kan, gebruik het groen van de prei en de lente-ui, let op met de hoeveelheid kruiden.
champignonsoepChampignonsoep lactosevrijDoor Corine DekkerMeestal mogen de pakjes champignonsoep uit de winkel niet. Overal zit meestal wel lactose in. Helaas voor ons. Maar wist je dat je heel vaak helemaal geen pakjes nodig hebt om toch een lekker en simpel recept op tafel te zetten? Probeer deze verrukkelijke champignonsoep maar eens. Ik heb er al veel complimenten over gehad. *Fructosearm: Let op de hoeveelheid champignons, met het bouillonblokje. En gebruik het groen van de lente-ui.
kaasstengelsKaasstengels lactosevrijDoor Corine DekkerHeerlijke lactosevrije kaasstengels. Ik kocht ze nog weleens in de winkel, maar helaas zijn deze niet lactosevrij. Dus maak ik ze zelf, ook nog eens veel lekkerder vind ik. Verser dan gelijk uit je eigen oven kan niet hè? Heerlijk bij de borrel maar ook lekker om ze te serveren bij bijvoorbeeld een soepje. *Fructosearm: Ben jij ook gevoelig voor tarwe maak dan zelf de bladerdeeg met speltbloem. Let op met de kruiden.
verseVerse tomatensoep lactosevrijDoor Corine DekkerJe kunt verse tomatensoep op zoveel verschillende manieren maken. Laatst had ik een soeppakket van het Jumbomerk gekocht (AH merk kan ook, vervang dan alleen de bouillonblokjes want deze bevatten melk). En daar moest je tomaten pureren. Ik heb iets andere ingrediënten toegevoegd en de hoeveelheden heb ik ook iets aangepast. En zo is mijn zelf gemaakte verse tomatensoep ontstaan. Net zo lekker als je hem in een restaurant krijgt, dat verzeker ik je. Fructosearm: Laat de knoflook weg. Vervang de ui door het groen van lente-ui. Kijk voor jezelf of je hoeveelheid bouillonblokjes verdragen kan.
soepballetjesSoepballetjes lactosevrijDoor Corine DekkerDit is weer zo'n makkelijk recept. En ze zijn zo lekker. Ik heb extra grote hoeveelheden gebruikt zodat je er mooi een paar porties van kunt maken en in kan vriezen. Maar je kunt ook de helft van het recept gebruiken. Dan ben je in een 15 minuten klaar. Let altijd goed op de verpakking van kant en klare soepballetjes. Die van Bofrost, Jumbo diepvries, Culifrost verkrijgbaar Albert Heijn, verse rundersoepballetjes van Albert Heijn en Jumbo en de meeste uit blik zijn lactosevrij (let altijd op de verpakking). *Fructosearm: Gebruik glutenvrije paneermeel als je ook gevoelig bent voor tarwe. Let op met de kruiden
groentesoepGroentesoep lactosevrijDoor Corine DekkerHoe schandalig is dit? Wij eten nooit groentesoep. En ik vond dat daar maar eens verandering in moest komen. We vonden hem erg lekker, en heb je deze groente niet in huis? Maar bijvoorbeeld wel een wortel en een paparika? Snij deze dan fijn en voeg deze toe. Je kunt eindeloos variëren met verschillende groente. Want je kunt natuurlijk ook kant en klare fijngesneden soepgroente gebruiken. Ideaal toch? *Fructosearm: Let op wat er in het soepgehakt zit. Als je ook gevoelig bent voor tarwe gebruik dan spelt of glutenvrije vermicelli of fusilli. Let op de hoeveelheid champignons en courgette wat je verdragen kan. Gebruik het groen van de prei en de lente-ui. Kijk voor jezelf of je de bouillonblokjes en de kruiden verdragen kan.
groene pestoGroene pesto lactosevrijDoor Corine DekkerGroene pesto is natuurlijk zelf gemaakt met verse basilicum het lekkerst. Ik gebruik het voor heel veel recepten, wij zijn er dol op! En het is in 10 minuten al gepiept. Maar wist je dat je ook lactosevrije groene pesto in de supermarkt kan kopen? De pesto genovese bio Costa Ligure verkrijgbaar bij AH, de pesto bio verkrijgbaar bij Plus, de pesto bio verkrijgbaar bij de Xenos en de pesto Terrasana verkrijgbaar bij de Jumbo. Dus heb je geen zin of tijd? Of heb je geen hak-of keukenmachine in huis? Dan kan je hem ook gemakkelijk zelf kopen. Ik vries de zelf gemaakte pesto soms ook in, zo heb je ook altijd lactosevrije pesto in huis. Maar meestal is hij al op voordat ik erg in heb. *Fructosearm: Laat de knoflook weg en kijk voor jezelf hoeveel kruiden je verdragen kan.
kippensoepKippensoep lactosevrijDoor Corine DekkerDit recept van oma's kippensoep eet ik m'n hele leven al. Ik weet niet beter. Ik heb ook weleens andere kippensoep op die ook lekker is. Maar tegen dit ouderwets soepje kan geen andere soep tegenop vind ik. Het komt doordat we kippenbouten gebruiken, dit is zulk lekker fijn kippenvlees. Verrukkelijk door de soep. Je kunt het pakje kippensoep ook weglaten en dat vervangen door 3 bouillonblokjes. *Fructosearm: Gebruik 3 kippenbouillonblokjes (Maggi), kijk voor jezelf of je deze verdragen kan. En voeg een handje vermicelli toe eventueel glutenvrije spaghetti. Vervang de ui door het groen van 2 steeltjes lente-ui.
1 2