Recepten

Recepten door Corine Dekker
Bekijk alle recepten
frikandelbroodjesFrikandelbroodjes lactosevrijDoor Corine DekkerDit recept is voor 4 frikandelbroodjes. Oh my, deze wat zien deze frikandelbroodjes er lekker uit he? En dat zijn ze ook. En wist je dat het helemaal niet moeilijk te maken is? Ik dacht dat het heel moeilijk was maar iedereen kan deze broodjes maken. Zo simpel is het. Als je van curry of ketchup houdt kun je deze er ook nog tussen doen. Wij zijn dol op de Hela kruidenketchup, dat maakt het helemaal af. Alle frikandellen zijn lactosevrij. Wist je dat de Aldi ook kant en klare lactosevrije frikandelbroodjes heeft om af te bakken? Die zijn ook heel erg lekker. *Fructosearm: Helaas is dit recept niet fructosevrij.
tiramisuTiramisu lactosevrijDoor Corine DekkerDit recept is voor ongeveer 6 personen. Deze tiramisu stond al zolang op mijn lijstje. Ik had hem op vakantie al weleens op met de kerutabs. Maar nu wilde ik er gewoon thuis eens onbezorgd van kunnen genieten. En mmm, wat is dat lekker. Heerlijke romige koffiesmaak. Dat was echt even genieten, deze gaan we zeker vaker maken. Waar je de lactosearme mascarpone kan bestellen? Bij lactosevrijwinkelen (zie de link onderaan van dit recept). Ik kocht de MinusL mascarpone in Duitsland, daar is hij natuurlijk goedkoper. Ik heb nu nog 2 potjes staan, wat zullen we daar weer eens mee gaan maken?? *Fructosearm: Vervang de suiker door gedroogde glucosestroop, laat de amaretto weg en gebruik koekjes van fructoosje.nl of bak ze zelf.
kaasbitesKaasbites lactosevrijDoor Corine DekkerDit recept is voor .. lactosevrije kaasbites. Mijn vriendin en ik hadden weer een eetdate geregeld. Dan koken wij en de mannen smullen het mee op. Het was weer even geleden maar het leek ons weer leuk om samen de keuken in te duiken. We besloten allemaal kleine tapas hapjes te maken. Ik moet de rest van de recepten nog uitwerken maar dan deze komen binnenkort allemaal online. Mijn vriendin verkoopt Tupperware, dus we maken ook altijd wat recepten met Tupperware producten. Het recept komt van Ingrid Stoopen. Zie hieronder de link hiervan. Maar ik leg je ook uit hoe je het zonder deze producten kan doen. Het was een heerlijke middag en avond! En deze bladerdeeghapjes met kaas vonden we erg lekker. *Fructosearm: Kijk voor jezelf of je tarwe en bouillon verdragen kan. En gebruik de mosterd van Marne deze bevat geen suiker.
scrambledScrambled eggs met gerookte kipfilet lactosevrijDoor Corine DekkerDit recept is voor 1 -2 personen. Ik smul dit hele recept voor scrambled eggs alleen op. Maar heb je minder trek? Je kunt er ook met twee man van eten. Het zijn natuurlijk 3 eieren die je gebruikt, dus dat voed goed. Hoe ik op dit recept ben gekomen? Ik ben begonnen aan Weight watchers zoals jullie weten. En gerookte kip en eieren zijn 0 punten. Jawel, jawel. Dus dit recept is ook bijna 0 punten, alleen de olijfolie kost je een punt hihi. Maar dan komt het weer, het kaiserbroodje die ik erbij at bevat dan wel weer wat extra punten haha. Maar ik heb het ook al een aantal keer met een maiswafel gegeten. *Fructosearm: Dit recept is fructosevrij let alleen op de hoeveelheid peper.
pannekePanneke Prut met tomaten en ui lactosevrijDoor Corine DekkerDit recept is voor 1 persoon maar je kunt het heel gemakkelijk verdubbelen. Dit is weer zo'n fantastisch familie recept. Panneke prut oftewel een pannetje met van alles wat maakte mijn oma al. Als wij tomaten over hebben vragen we altijd lief aan mijn moeder of ze het weer wilt maken. Dat is zo lekker voor op brood, dus wil je een gezonde lunch maken en geen idee wat? Dan is dit een leuke tip. Kijk voor de verschillende soorten lactosevrije brood in de blog van lactosevrije producten, de link hiervan vind je onderaan dit recept. Ik heb het recept zelf nu ook en omdat ik op mezelf woon ik maak ik het hier nu ook regelmatig voor voorbij de lunch op mijn zelfgebakken speltbrood. *Fructosearm: Gebruik het groen van de lente-ui en gebruik geen ui. En kijk uit met de hoeveelheid peper. En kijk voor jezelf hoeveel tomaten je verdragen kan.
pastaPasta met zelfgemaakte pesto lactosevrijDoor Corine DekkerDit recept is voor 4 personen. Deze pasta met zelfgemaakte pesto staat al zolang op mijn lijstje. Ik heb best veel groente gebruikt, maar je kan ook zeker wat minder gebruiken. Ik snij ze altijd heel erg fijn met de keukenmachine omdat we dat nou eenmaal het lekkerste vinden. En het is ook nog eens zo gepiept. Ik gebruik de oude keukenmachine van mijn moeder. Zij is niet zo'n keukenprinses maar kreeg deze wel jaren geleden met hun verloving. Hij was nog nooit gebruikt en ik heb er nu al jaren plezier van haha. En de pesto kan je natuurlijk ook kopen in de supermarkt. Maar om eerlijk te zijn vind ik de zelfgemaakte toch altijd het lekkerst. Maar heb je weinig tijd dan kun je deze soorten groene pesto kopen in de supermarkt: De pesto genovese bio Costa Ligure verkrijgbaar bij AH, de pesto bio verkrijgbaar bij Plus, de pesto bio verkrijgbaar bij de Xenos en de pesto Terrasana verkrijgbaar bij de Jumbo. *Fructosearm: Laat de knoflook weg bij de pesto. Gebruik het groen van de prei. Let op met de hoeveelheid peper en courgette.
pruimentaartPruimentaart met amandelen lactosevrijDoor Corine DekkerDit recept is voor ongeveer 10 stukken taart. We hebben zelf pruimen en ik kocht er ook nog een aantal op de markt. Dus daar ging ik natuurlijk mee aan de slag. Daar is deze heerlijke pruimentaart uit ontstaan. Heerlijk bij een bakje koffie of thee. Ik maakte hem afgelopen Zaterdagmorgen om 9uur. Jaaa, toen stond ik al in de keuken. Wij gaan elke Zaterdag bij onze tante koffiedrinken. En deze week was ze op vakantie, dus was het hier. En ik had nog zoveel pruimen dus besloot ik er deze heerlijke taart mee te maken. Ik had nog wat slagroom opgeklopt, wel met lactose. Want zelf heb ik de kant en klare soja slagroom van AH (waar ik zuinig mee om ga haha). Gebruik een springvorm van 24cm. *Fructosearm: Helaas is dit recept niet fructosevrij omdat pruimen veel fructose bevatten.
pruimencrumblePruimencrumble lactosevrijDoor Corine DekkerDit recept is voor ongeveer 6 personen. Wij zijn hier thuis gek op crumble. En ook deze pruimencrumble viel hier goed in de smaak. Hij is nog lekkerder als hij nog een beetje lauwwarm is. En ook wel leuk om te weten een crumble kan iedereen maken. Ideaal als je eters krijgt. Je kunt hem al goed van te voren maken en dan kun je hem nog even snel verwarmen als het tijd is voor het toetje. Een toefje lactosevrije slagroom erbij en eventueel een bolletje lactosevrij ijs. En genieten maar! *Fructosearm: Dit recept is niet fructosevrij, want pruimen bevatten veel fructose.
pruimencakePruimencake lactosevrijDoor Corine DekkerDit recept is voor 10 stukken pruimencake. Ik was bij de groenteboer en scoorde een heerlijk bakje pruimen. Die zijn nu volop te koop. Wij zijn hier thuis dol op cake, alle soorten. Dus besloot ik er nu eens een pruimencake van te maken. En met succes. Ik garneerde hem met een toefje sojaslagroom uit een spuitbus van de Albert Heijn, deze vind je bij alle houdbare slagroom. En zo is het net een taartje. Ik heb een kleine springvorm gebruikt, want zo krijg je mooie hoge cake puntjes. Heb je deze niet in huis? Gebruik dan een grotere springvorm maar let er wel op dat de oventijd dan veranderd. Ongeveer 60-70 minuten, maar dat moet je zelf natuurlijk even testen. *Fructosearm: Helaas is dit recept niet fructosevrij want pruimen bevatten veel fructose.
1 2 3 26