Wafels lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 8 wafels.
Dit is een heerlijk recept voor lactosevrije wafels. Als je nog geen wafelijzer hebt moet je deze zeker eens aanschaffen. Ik ben er zo blij mee. Dit is al mijn tweede ijzer, de eerst was heel erg snel gesneuveld helaas. Daar kon je ook tosti's mee maken en hamburgers doordat je er andere stukken in kon klikken. Maar hij ging al snel kapot dus ik besloot nu alleen maar een wafelijzer te kopen en deze gaat gelukkig langer mee haha.
*Fructosearm: Gebruik speltbloem of havermeel als je ook gevoelig bent voor tarwe. Vervang de vanillesuiker door gedroogde glucosestroop (fructoosje) of dextrose (druivensuiker Zonnatura) en voeg eventueel wat vanillemerg van een vanillestokje toe.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd15 minutenTotale tijd25 minuten

 2 eieren
 2 zakjes vanillesuiker
 75 g vloeibare plantaardige boter (Jumbo, Aldi, Lidl)
 300 g bloem
 1 eetl bakpoeder
 snufje zout
 350 ml lactosearme melk Minusl/ Arla lactofree/ Campina of plantaardige melk
 frambozen, banaan, blauwe bessen
 bakspray of olie

1

Doe de eieren samen met de vanillesuiker in een kom en klop even goed door elkaar met een garde.

2

Voeg vervolgens de vloeibare boter, het bloem, snufje zout en de bakpoeder toe. En voeg telkens een scheutje lactosearme of plantaardige melk toe. Blijf goed roeren met een garde. Zodra de melk op is, is het een mooi beslag geworden.

3

Vet het wafelijzer in met een klein beetje bakspray of met een beetje olie en deze wrijf je uit met een kwastje. Doe een middelgrote juslepel beslag op iedere helft van de wafelplaat en laat de wafels naar smaak binnen 5-8 minuten bakken tot ze goudbruin zijn.

4

Ik heb tussendoor een paar keer gekeken. Serveer met zoet beleg zoals stroop of poedersuiker en fruit naar keuze. Of met plakjes oude kaas. Eetsmakelijk!

Ingredienten

 2 eieren
 2 zakjes vanillesuiker
 75 g vloeibare plantaardige boter (Jumbo, Aldi, Lidl)
 300 g bloem
 1 eetl bakpoeder
 snufje zout
 350 ml lactosearme melk Minusl/ Arla lactofree/ Campina of plantaardige melk
 frambozen, banaan, blauwe bessen
 bakspray of olie

Stappen

1

Doe de eieren samen met de vanillesuiker in een kom en klop even goed door elkaar met een garde.

2

Voeg vervolgens de vloeibare boter, het bloem, snufje zout en de bakpoeder toe. En voeg telkens een scheutje lactosearme of plantaardige melk toe. Blijf goed roeren met een garde. Zodra de melk op is, is het een mooi beslag geworden.

3

Vet het wafelijzer in met een klein beetje bakspray of met een beetje olie en deze wrijf je uit met een kwastje. Doe een middelgrote juslepel beslag op iedere helft van de wafelplaat en laat de wafels naar smaak binnen 5-8 minuten bakken tot ze goudbruin zijn.

4

Ik heb tussendoor een paar keer gekeken. Serveer met zoet beleg zoals stroop of poedersuiker en fruit naar keuze. Of met plakjes oude kaas. Eetsmakelijk!

Wafels lactosevrij