Speculaastruffels met kokosroom lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorie, MoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor ongeveer 14 lactosevrije speculaastruffels.

Dit is een heerlijke tip voor een lekker toetje maar ze zijn ook lekker voor bij een bak koffie of thee natuurlijk. Serveer bijvoorbeeld bij deze lactosevrije speculaastruffels een bolletje lactosevrije soja vanilleijs van Alpro bij met een toef lactosevrije slagroom. Of geven je gasten niet veel om toetjes en hebben ze liever een bak koffie? Een lekkere vegan macchiato van Nescafé is dan ook echt een aanrader, die zijn te koop in de smaken, oat, almond en coconut. Speculaas hoort toch echt bij deze tijd van het jaar hè. Ik gebruik altijd voor dit recept van speculaastruffels bastognekoekjes. Dat is de lekkerste combinatie is gebleken.

Wel een tip van flip, niet alle kokosmelk scheidt de kokosroom van de melk. Deze van Fairtrade bevalt mij het beste en ik raad ik ook aan om deze te gebruiken. De kokosmelk moet vol-vet zijn. Zet het blikje minstens een nacht in de koelkast waardoor de room goed van de melk scheidt en dat gebeurd alleen als hij koud staat.

Voorbereidingstijd30 minutenTotale tijd17 minuten

 100 g kokosroom (270ml fairtrade original)
 200 g bastogne
 100 g pinda's 60 gram voor de balletjes 40 gram voor de garnering
 200 g Bonvita rijstmelkchocolade

1

Weeg de kokosroom af die je nodig hebt. En doe in een schaaltje.

2

Maak de speculaasjes fijn met de keukenmachine of doe ze in een stevig plastic zakje (diepvrieszak met zipsluiting) en maak dicht en rol er voorzichtig met de deegroller overheen.

3

Roer de kokosroom door de speculaasjes als het nog te droog is voeg je nog wat kokosroom toe. En dan krijg je een smeuïg goedje.

4

Maak de pinda's fijn in de keukenmachine of doe ze in een stevig plastic zakje (diepvrieszak met zipsluiting) en maak dicht en rol er voorzichtig met de deegroller overheen.

5

Voeg 60 gram fijngehakte pinda’s aan het speculaas mengsel toe en roer erdoorheen. De rest van de pinda’s bewaar je voor de garnering.

6

En draai er nu balletjes van. Leg de truffels op een bord en laat een klein half uurtje (of langer) in de koelkast staan.

7

Smelt de lactosevrije chocola au bain marie in de smeltpan of een glazen schaal in een kookpan of smelt in de magnetron (per keer 30 seconden en blijf roeren). Vervolgens roer je de truffels door de chocola met behulp van 2 vorken. Leg op een stukje aluminiumfolie of een stukje bakpapier.

speculaastruffels

8

Strooi er de overige pinda's overheen. Laat ze een paar uur op stijven in de koelkast, en bewaar ze ook in de koelkast zodat ze stevig blijven.

speculaastruffels

9

Mmmm, geniet nu maar eens van deze verrukkelijke zoete speculaas truffels.

speculaastruffels

10

speculaastruffels

11

speculaastruffels

Ingredienten

 100 g kokosroom (270ml fairtrade original)
 200 g bastogne
 100 g pinda's 60 gram voor de balletjes 40 gram voor de garnering
 200 g Bonvita rijstmelkchocolade

Stappen

1

Weeg de kokosroom af die je nodig hebt. En doe in een schaaltje.

2

Maak de speculaasjes fijn met de keukenmachine of doe ze in een stevig plastic zakje (diepvrieszak met zipsluiting) en maak dicht en rol er voorzichtig met de deegroller overheen.

3

Roer de kokosroom door de speculaasjes als het nog te droog is voeg je nog wat kokosroom toe. En dan krijg je een smeuïg goedje.

4

Maak de pinda's fijn in de keukenmachine of doe ze in een stevig plastic zakje (diepvrieszak met zipsluiting) en maak dicht en rol er voorzichtig met de deegroller overheen.

5

Voeg 60 gram fijngehakte pinda’s aan het speculaas mengsel toe en roer erdoorheen. De rest van de pinda’s bewaar je voor de garnering.

6

En draai er nu balletjes van. Leg de truffels op een bord en laat een klein half uurtje (of langer) in de koelkast staan.

7

Smelt de lactosevrije chocola au bain marie in de smeltpan of een glazen schaal in een kookpan of smelt in de magnetron (per keer 30 seconden en blijf roeren). Vervolgens roer je de truffels door de chocola met behulp van 2 vorken. Leg op een stukje aluminiumfolie of een stukje bakpapier.

speculaastruffels

8

Strooi er de overige pinda's overheen. Laat ze een paar uur op stijven in de koelkast, en bewaar ze ook in de koelkast zodat ze stevig blijven.

speculaastruffels

9

Mmmm, geniet nu maar eens van deze verrukkelijke zoete speculaas truffels.

speculaastruffels

10

speculaastruffels

11

speculaastruffels

Speculaastruffels met kokosroom lactosevrij