Rabarber compote met aardbeien lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 4 personen maar je kunt het heel gemakkelijk halveren.

Rabarber, ik hou van de fris zure smaak ervan. En gecombineerd met aardbeien is het helemaal geweldig. Ik maakte eerder ook al een rabarbercrumble, deze kan je vinden via de link die ik onderaan geplaatst heb. Ook de moeite waard om te proberen hoor.

Maar nu kwam ik op het idee om eens een ouderwetse compote te maken van de rabarber en aardbeien. Mmm, ik heb heerlijk door de lactosevrije yoghurt gemengd, wat een klein feestje was dat zeg! Dat kun je heel gemakkelijk als toetje serveren en dan beloof ik je dat het zeker goed in de smaak gaat vallen. Als ze tenminste van rabarber houden, want niet iedereen is er gek op.

Vroeger had bijna iedereen wel rabarber in de tuin staan, het is ook heel gemakkelijk om te telen. Ik kan het ook dus dan moet het jullie ook lukken. En het leuke is, het groeit knetter hard weer aan. Daar sta ik iedere keer weer versteld van. Zodra de onderkant van de stelen wat roder kleuren kun je ze eraf trekken. Het blad kan eraf en de dan de steeltjes even goed wassen en schillen. In de supermarkt zijn ze ook volop te koop net zoals de aardbeien. En wat denk je die hebben wij ook eigen tuin. Hoe leuk is dat.

*Fructosearm: Helaas is dit recept niet fructosevrij.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd15 minutenTotale tijd25 minuten

 300 g rabarber
 60 g licht bruine basterdsuiker
 flink scheutje vanille aroma
 3 el water
 3 el sinaasappelsap (vers geperst)
 150 g aardbeien

1

Schil de rabarber en was daarna goed af onder de kraan.

rabarber

2

Snij in stukjes van ongeveer 3 centimeter en doe in een kleine kookpan.

3

Voeg nu de vanillearoma, water en de basterdsuiker toe.

rabarber

4

Breng het aan de kook. En laat ongeveer 10 minuten koken.

5

Pers de sinaasappel uit en vang 1 flinke eetlepel sap op.

6

Snij de aardbeien in vieren.

rabarber

7

Voeg beide als laatste toe en laat het nog een paar minuten pruttelen totdat de aardbeien ook zacht zijn geworden.

rabarber

8

Laat afkoelen en serveer over de lactosevrije yoghurt. Ik heb al een aantal keer het recept gehalveerd. Het ligt er natuurlijk net aan hoeveel je rabarber en aardbeien je hebt.

9

10


Lactosevrije rabarbercrumble met aardbeien - Lactosevrijeten.nl

Ingredienten

 300 g rabarber
 60 g licht bruine basterdsuiker
 flink scheutje vanille aroma
 3 el water
 3 el sinaasappelsap (vers geperst)
 150 g aardbeien

Stappen

1

Schil de rabarber en was daarna goed af onder de kraan.

rabarber

2

Snij in stukjes van ongeveer 3 centimeter en doe in een kleine kookpan.

3

Voeg nu de vanillearoma, water en de basterdsuiker toe.

rabarber

4

Breng het aan de kook. En laat ongeveer 10 minuten koken.

5

Pers de sinaasappel uit en vang 1 flinke eetlepel sap op.

6

Snij de aardbeien in vieren.

rabarber

7

Voeg beide als laatste toe en laat het nog een paar minuten pruttelen totdat de aardbeien ook zacht zijn geworden.

rabarber

8

Laat afkoelen en serveer over de lactosevrije yoghurt. Ik heb al een aantal keer het recept gehalveerd. Het ligt er natuurlijk net aan hoeveel je rabarber en aardbeien je hebt.

9

10

Rabarber compote met aardbeien lactosevrij