Pruimencrumble lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor ongeveer 6 personen.

Wij zijn hier thuis gek op crumble. En ook deze pruimencrumble viel hier goed in de smaak. Hij is nog lekkerder als hij nog een beetje lauwwarm is. En ook wel leuk om te weten een crumble kan iedereen maken. Ideaal als je eters krijgt.

Je kunt hem al goed van te voren maken en dan kun je hem nog even snel verwarmen als het tijd is voor het toetje. Een toefje lactosevrije slagroom erbij en eventueel een bolletje lactosevrij ijs. En genieten maar!

*Fructosearm: Dit recept is niet fructosevrij, want pruimen bevatten veel fructose.

Voorbereidingstijd15 minutenKook tijd30 minutenTotale tijd45 minuten

 100 g zelfrijzend bakmeel
 80 g witte basterdsuiker
 70 g wajang/ plantenmargarine AH
 olie/ bakspray
 Voor de vulling:
 400 g pruimen
 40 g bruine basterdsuiker
 1 theel kaneel
 2 handjes gemengde noten
 1 handje gedroogde cranberry's

1

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. En snij in stukjes.

2

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 30 minuten).

3

Meng het zelfrijzend bakmeel met de witte basterdsuiker met een lepel. Voeg de stukjes boter toe. Wrijf het mengsel tussen je vingers totdat je een kruimelig deeg krijgt.

4

Vet de ovenschaal in met bakspray of olijfolie.

5

Was de pruimen, snij ze door de helft. En haal de pitten eruit. En snij ze vervolgens in stukjes. Meng ze met de basterdsuiker en kaneel.

6

Verdeel de pruimen over de bodem.

7

Strooi nu de deegkruimels over de pruimen. En strooi als laatste de noten en gedroogde cranberry's overheen.

8

Zet de ovenschaal voor ongeveer 30 minuten in de oven en bak de pruimencrumble lichtbruin en krokant.

9

Als je hem al iets eerder hebt gemaakt en toch warm wilt serveren, verwarm je de oven voor op 225 graden hete lucht en doe de pruimencrumble er dan nog voor ongeveer 5 minuten in.

Ingredienten

 100 g zelfrijzend bakmeel
 80 g witte basterdsuiker
 70 g wajang/ plantenmargarine AH
 olie/ bakspray
 Voor de vulling:
 400 g pruimen
 40 g bruine basterdsuiker
 1 theel kaneel
 2 handjes gemengde noten
 1 handje gedroogde cranberry's

Stappen

1

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. En snij in stukjes.

2

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 30 minuten).

3

Meng het zelfrijzend bakmeel met de witte basterdsuiker met een lepel. Voeg de stukjes boter toe. Wrijf het mengsel tussen je vingers totdat je een kruimelig deeg krijgt.

4

Vet de ovenschaal in met bakspray of olijfolie.

5

Was de pruimen, snij ze door de helft. En haal de pitten eruit. En snij ze vervolgens in stukjes. Meng ze met de basterdsuiker en kaneel.

6

Verdeel de pruimen over de bodem.

7

Strooi nu de deegkruimels over de pruimen. En strooi als laatste de noten en gedroogde cranberry's overheen.

8

Zet de ovenschaal voor ongeveer 30 minuten in de oven en bak de pruimencrumble lichtbruin en krokant.

9

Als je hem al iets eerder hebt gemaakt en toch warm wilt serveren, verwarm je de oven voor op 225 graden hete lucht en doe de pruimencrumble er dan nog voor ongeveer 5 minuten in.

Pruimencrumble lactosevrij