Slasoep lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorie, MoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor ongeveer 6 personen.

Ik had zelf sla in de ons kasje geteeld. En iedere keer pakte ik er wel wat van voor een salade. Maar door de warmte werd hij steeds slechter. Dus hij moest op. En op Vrijdag eten wij vaak soep, wat ik trouwens ook heel erg lekker vind met deze warme dagen. Zoveel trek hebben wij namelijk niet altijd.

Zo kwam ik erop om deze lactosevrije slasoep te maken. Ik gebruikte de lactosearme crème fraiche van Arla, maar je kunt ook de kookroom van Alpro of MinusL gebruiken of Oatly haver cuisine.

Fructosearm: Gebruik het groen van de lente-ui. Kijk voor jezelf of je 2 bouillonblokjes verdragen kan in 1 liter water. En draai eventueel zelf je soepballetjes.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd30 minutenTotale tijd40 minuten

 1 grote krop sla
 2 steeltjes lente-ui of een kleine ui
 1 l water
 100 g soepballetjes (zelf gedraaid, of let altijd op de verpakking)
 2 tuinkruiden bouillontabletten Maggi (kan sporen van melk bevatten)
 crème fraiche Arla lactofree of een scheutje lactosevrije kookroom Alpro/ Minusl/ Oatly
 olijfolie/kokosolie/zonnebloemolie

1

Doe de olie in een kookpan en laat warm worden. Snij de lente-ui fijn, of gebruik een kleine normale ui. En fruit deze een paar minuten in de kookpan.

2

Was ondertussen de sla, en snij in reepjes. Voeg deze ook toe, en laat ook een paar minuten warm worden. De sla slinkt iets.

3

Voeg de bouillontabletten en het water toe. En breng alles aan de kook. Kook de slasoep ongeveer 10 minuten.

4

Haal de kookpan van het vuur en maak alles fijn met de staafmixer. Zet de slasoep weer terug op de hittebron, en breng opnieuw aan de kook. Voeg de soepballetjes toe en kook deze in ongeveer 10 minuten gaar.

5

Voeg als laatste de lactosearme crème fraiche toe. En roer even goed door. En klaar is je heerlijke Zomerse slasoep. Heerlijk met een afbak stokbroodje.

Ingredienten

 1 grote krop sla
 2 steeltjes lente-ui of een kleine ui
 1 l water
 100 g soepballetjes (zelf gedraaid, of let altijd op de verpakking)
 2 tuinkruiden bouillontabletten Maggi (kan sporen van melk bevatten)
 crème fraiche Arla lactofree of een scheutje lactosevrije kookroom Alpro/ Minusl/ Oatly
 olijfolie/kokosolie/zonnebloemolie

Stappen

1

Doe de olie in een kookpan en laat warm worden. Snij de lente-ui fijn, of gebruik een kleine normale ui. En fruit deze een paar minuten in de kookpan.

2

Was ondertussen de sla, en snij in reepjes. Voeg deze ook toe, en laat ook een paar minuten warm worden. De sla slinkt iets.

3

Voeg de bouillontabletten en het water toe. En breng alles aan de kook. Kook de slasoep ongeveer 10 minuten.

4

Haal de kookpan van het vuur en maak alles fijn met de staafmixer. Zet de slasoep weer terug op de hittebron, en breng opnieuw aan de kook. Voeg de soepballetjes toe en kook deze in ongeveer 10 minuten gaar.

5

Voeg als laatste de lactosearme crème fraiche toe. En roer even goed door. En klaar is je heerlijke Zomerse slasoep. Heerlijk met een afbak stokbroodje.

Slasoep lactosevrij