Pizzabroodjes lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 8 lactosevrije pizzabroodjes.

Wij aten de kant en klare pizzabroodjes uit de diepvries best vaak. Helaas zijn deze niet lactosevrij verkrijgbaar. Laat ik nu eens een heerlijk recept hebben voor jullie. En ze zijn helemaal niet moeilijk om te maken. Ga gauw aan de slag. Een heerlijke tip voor de lunch.

De meeste afbakpistolets zijn lactosevrij (kijk altijd even voor de zekerheid op de verpakking). En ik heb deze pizzabroodjes nu met ham gemaakt maar je kan natuurlijk ook zalm, gehakt of salami gebruiken. En met de groente kun je ook eindeloos variΓ«ren. Laat je creativiteit erop los met de ingredienten die jij lekker vind en zo krijg jij je eigen lekkere broodje uit de oven.

*Fructosearm: Als je geen tarwe kan verdragen kun je de broodjes misschien vervangen door spelt afbakbroodjes.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd15 minutenTotale tijd25 minuten

 4 afbak pistolets
 8 eetl gezeefde tomaten of andere tomatensaus
 2 eetl Italiaanse kruiden
 100 g zelfgeraspte harde Hollandse belegen tot oude kaas/Kees kaas geraspt/ geraspte mozzarella kaas Violife (AH)
 salami/ ham/zalm/ tonijn/ gehakt
 groente bijvoorbeeld, ui, lente-ui of tomaat
 zonnebloemolie

1

Verwarm je oven voor op 220 graden hete lucht (oventijd 10-15 minuten).

2

Snij je afbak pistolets in de lengte door midden.

3

Schraap met een lepel een beetje wat brood uit het midden van het broodjes zodat het beleg beter blijft liggen.

4

Besmeer de broodjes met de gezeefde tomaten of met andere tomatensaus.

5

Strooi daaroverheen wat gedroogde Italiaanse kruiden en eventueel een beetje (zelf) geraspte kaas.

6

Beleg met ham/ salami enz. En daarbovenop met lekkere groente. Strooi daarover heen de geraspte kaas. En daar kun je de Italiaanse kruidenmix weer overheen strooien.

7

Doe een beetje zonnebloemolie tussen je vingers en druppel een beetje over de broodjes heen.

8

Bedek een bakplaat met bakpapier. En leg hier de 8 pizzabroodjes op. Bak de broodjes ongeveer in 10-15 minuten in de voor verwarmde oven.

9

Jammie, dat wordt genieten!

Ingredienten

 4 afbak pistolets
 8 eetl gezeefde tomaten of andere tomatensaus
 2 eetl Italiaanse kruiden
 100 g zelfgeraspte harde Hollandse belegen tot oude kaas/Kees kaas geraspt/ geraspte mozzarella kaas Violife (AH)
 salami/ ham/zalm/ tonijn/ gehakt
 groente bijvoorbeeld, ui, lente-ui of tomaat
 zonnebloemolie

Stappen

1

Verwarm je oven voor op 220 graden hete lucht (oventijd 10-15 minuten).

2

Snij je afbak pistolets in de lengte door midden.

3

Schraap met een lepel een beetje wat brood uit het midden van het broodjes zodat het beleg beter blijft liggen.

4

Besmeer de broodjes met de gezeefde tomaten of met andere tomatensaus.

5

Strooi daaroverheen wat gedroogde Italiaanse kruiden en eventueel een beetje (zelf) geraspte kaas.

6

Beleg met ham/ salami enz. En daarbovenop met lekkere groente. Strooi daarover heen de geraspte kaas. En daar kun je de Italiaanse kruidenmix weer overheen strooien.

7

Doe een beetje zonnebloemolie tussen je vingers en druppel een beetje over de broodjes heen.

8

Bedek een bakplaat met bakpapier. En leg hier de 8 pizzabroodjes op. Bak de broodjes ongeveer in 10-15 minuten in de voor verwarmde oven.

9

Jammie, dat wordt genieten!

Pizzabroodjes lactosevrij