Heerlijke lactosevrije kaasstengels. Ik kocht ze nog weleens in de winkel, maar helaas zijn deze niet lactosevrij. Dus maak ik ze zelf, ook nog eens veel lekkerder vind ik. Verser dan gelijk uit je eigen oven kan niet hè? Heerlijk bij de borrel maar ook lekker om ze te serveren bij bijvoorbeeld een soepje.
*Fructosearm: Ben jij ook gevoelig voor tarwe maak dan zelf de bladerdeeg met speltbloem. Let op met de kruiden.
Verwarm de oven voor op 215 graden hete lucht (oventijd 15 minuten).
Ontdooi de plakjes bladerdeeg ongeveer 10 minuten.
Snij ze allebei in 6 reepjes.
Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hier alle reepjes bladerdeeg op. En prik er een paar gaatjes in met een vork.
Doe in een schaaltje de olie, Italiaanse kruiden, snufje zout en peper en roer even door elkaar.
Smeer de kaasstengels in met de kruidenolie door middel van een kwastje. En strooi er de geraspte kaas overheen.
Bak de kaasstengels lekker krokant in de oven voor ongeveer 15 minuten.
Ingredienten
Stappen
Verwarm de oven voor op 215 graden hete lucht (oventijd 15 minuten).
Ontdooi de plakjes bladerdeeg ongeveer 10 minuten.
Snij ze allebei in 6 reepjes.
Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hier alle reepjes bladerdeeg op. En prik er een paar gaatjes in met een vork.
Doe in een schaaltje de olie, Italiaanse kruiden, snufje zout en peper en roer even door elkaar.
Smeer de kaasstengels in met de kruidenolie door middel van een kwastje. En strooi er de geraspte kaas overheen.
Bak de kaasstengels lekker krokant in de oven voor ongeveer 15 minuten.